Obiective turistice Aveiro, atractii turistice Aveiro, Portugalia.
  Orase Obiective turistice Aveiro, Portugalia

Obiective turistice Aveiro

, Portugalia
Publicat la: 2012-07-31

Aveiro are o personalitate complexa, fiind nu doar o metropola industriala intinsa, cu 75.000 de locuitori, ci si un oras pitoresc, construit pe o retea de canale, castigandu-si numele de "Venetia Portugaliei". Amplasat la cativa kilometri in interiorul continentului, este trambulina evidenta pentru vizitarea statiunilor litorale din Barra si Costa Nova.

Este greu de crezut ca Aveiro a fost odata port. Astazi, o autostrada larga leaga orasul de tarm, traversand o zona de laguna cu maree care a fost odata portul. S-a innamolit acum vreo 400 de ani in urma unei furtuni dezastruoase care i-a inchis legatura cu marea.

Urmatoarele doua secole au fost martorele unui declin economic; prosperitatea s-a intors, in cele din urma, venind pe umerii muncitorilor din minele de sare si ai celor care aduna alge marine, precum si sub forma unei infloritoare industrii ceramice din invecinatul Vista Alegre.

Aveiro insusi a crescut o scoala renumita de sculptura in stil baroc. Este acum al treilea centru industrial al Portugaliei, dupa Lisabona si Porto.

Bilete de avion spre Aveiro:
Rezerva bilete de avion Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Cauta cazare in Aveiro:
Rezerva camere de hotel Click aici!
City Break in Aveiro:
Cele mai ieftine City Break-uri Click aici!
 

Harta obiective turistice Aveiro - Long: -8.648006, Lat: 40.644928

 
 
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
Tag: Obiective turistice Aveiro, atractii turistice Aveiro, de vizitat in Aveiro, obiective Aveiro, atractii Aveiro, turism Aveiro.