Obiective turistice Aveiro, Portugalia
Home Orase Obiective turistice Aveiro, Portugalia

Obiective turistice Aveiro, Portugalia

 

Aveiro are o personalitate complexa, fiind nu doar o metropola industriala intinsa, cu 75.000 de locuitori, ci si un oras pitoresc, construit pe o retea de canale, castigandu-si numele de "Venetia Portugaliei". Amplasat la cativa kilometri in interiorul continentului, este trambulina evidenta pentru vizitarea statiunilor litorale din Barra si Costa Nova.

Este greu de crezut ca Aveiro a fost odata port. Astazi, o autostrada larga leaga orasul de tarm, traversand o zona de laguna cu maree care a fost odata portul. S-a innamolit acum vreo 400 de ani in urma unei furtuni dezastruoase care i-a inchis legatura cu marea.

Urmatoarele doua secole au fost martorele unui declin economic; prosperitatea s-a intors, in cele din urma, venind pe umerii muncitorilor din minele de sare si ai celor care aduna alge marine, precum si sub forma unei infloritoare industrii ceramice din invecinatul Vista Alegre.

Aveiro insusi a crescut o scoala renumita de sculptura in stil baroc. Este acum al treilea centru industrial al Portugaliei, dupa Lisabona si Porto.

Atractii turistice Aveiro

Tag: Obiective turistice Aveiro, Atractii turistice Aveiro, De vizitat in Aveiro, Ce vizitam in Aveiro, Top atractii turistice Aveiro, Top obiective turistice Aveiro, Ghid turistic Aveiro.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne