Obiective turistice Baden Baden, Germania
Home Orase Obiective turistice Baden Baden, Germania

Obiective turistice Baden Baden, Germania

Baden-Baden, faimoasa statiune la moda, se afla spre nord pe B-500 din Mummelsee. Orasul se gaseste intr-o vale impadurita, deasupra izvoarelor termale care i-au dat numele.

Legiunile romane ale imparatului Caracalla au descoperit izvoarele si au numit zona Aquae. in secolul al XIX-lea, bogatasii au redescoperit izvoarele minerale si au stabilit Baden-Baden ca resedinta neoficiala de vara a multor familii regale europene.

Averile orasului au crescut si au coborat de asemenea in functie de jocuri; jocurile de noroc au inceput la mijlocul secolului al XVIII-lea si au fost interzise intre 1872 si 1933.

Cladiri ca adevarate palate si vile marete impodobesc bulevardele strajuite de arbori si traditia statiunii balneare continua la cazinoul elegant si cele doua bai termale: una istorica si luxoasa, cealalta moderna si folosita de familii.

Oraselul ofera o viata buna numerosilor milionari care se retrag aici. Desi unii germani vin pentru tratamente prescrise de medici, conceptul de spa/statiune balneara imbratiseaza si facilitatile pentru cei care nu cauta decat rasfatul. Magazinele sunt dispuse de-a lungul catorva strazi pietonale care suie spre piata veche.

Doua teatre prezinta frecvent spectacole de balet, piese si concerte (sustinute de excelenta orchestra simfonica radio a Germaniei de sud-vest).

Invecinat cu ingustul rau Oos, care curge prin oras, Lichtentaler AUee este un parc ingrijit, cu doua muzee si o intinsa gradina de trandafiri, Gonneranlage, care continĀ» peste trei sute de tipuri de trandafiri.

In apropiere se afla Biserica rusa, identificabila prin cupola aurie in forma de bulb.

VelTravel

Atractii turistice Baden Baden

Tag: Obiective turistice Baden Baden, Atractii turistice Baden Baden, De vizitat in Baden Baden, Ce vizitam in Baden Baden, Top atractii turistice Baden Baden, Top obiective turistice Baden Baden, Ghid turistic Baden Baden.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne