Biserica din Desesti din Baia Mare, obiective turistice Baia Mare

Biserica din Desesti

Obiectiv turistic din Baia Mare

Satul Desesti, aflat ceva mai departe, are o minunata biserica de lemn inchinata Sf. Parascheva. Construita in 1770 si parte a Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO, este deopotriva frumoasa si solida, cu o clopotnita inalta si ascutita ca un varf de ac, o platforma de supraveghere, pereti zdraveni si un acoperis abrupt de sindrila, in doua ape, care aproape atinge pamantul.

Platforma de supraveghere avea rolul unui turn de paza, reprezentand un sistem de avertizare impotriva repetatelor invazii ale tatarilor. Acoperisul abrupt nu lasa zapada sa se adune si sa distruga lemnul. Biserica din Desesti detine cateva dintre cele mai frumoase mostre de arta populara din Maramures. Picturile, simple si pline de intelesuri, sunt creatia a doi maestri locali, Radu Munteanu si Gheorghe Visovat. Dintre ele amintim „Arborele lui leseu", deasupra altarului, si „Judecata de Apoi", din pronaos.

perfect-tour.ro/ Perfect Tour
Bilete de avion spre Baia Mare:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Biserica din Desesti:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne