Turnul lui Stefan din Baia Mare, obiective turistice Baia Mare

Turnul lui Stefan, Baia Mare

Obiective turistice Baia Mare
Vacanta in Baia Mare?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 56 € / 2 pers
  CAUTA HOTEL

Iancu de Hunedoara a construit si turnul de paza inalt de 40 m de pe Strada 1 Mai, numit Turnul lui Stefan, in secolul al XV-lea. Este turnul-clopotnita al fostei biserici cu hramul "Sfantul Rege Stefan din Baia Mare. Turnul, construit din piatra masiva, a fost ridicat pentru a marca victoria de la Ialomita (1442) impotriva otomanilor. Constructia turnului incepe dupa anul 1446, insa este finalizata abia In 1468, sub domnia lui Matia Corvinul.

In 1619 se reface partea superioara a bisericii, avand forma unei piramide cu baza patrata, cu patru turnulete si este inzestrat cu clopote. Noua ani mai tarziu se monteaza un ceas cu luna. Afectate in repetate randuri de trasnete si incendii, cele doua cladiri sufera mai multe reparatii capitale, insa in 1763 se reface numai turnul. Cu acest prilej, se construieate pridvorul de la partea superioara.

Intrarea in turn se face prin usa dinspre sud. Pana la primul nivel se ajunge pe o scara de piatra in spirala. De aici pana la foisor, accesul se face pe scari de lemn. Cladirea masoara circa 50 de metri si, din pridvor, ofera o panorama deosebita intregului oras.

Bilete de avion spre Baia Mare:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Turnul lui Stefan:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne