Palatul din Balcic din Balcic, obiective turistice Balcic

Palatul din Balcic

Obiectiv turistic din Balcic

Este obiectivul cel mai interesant din Balcic. A fost construit la dorinta Reginei Maria a Romaniei in timpul ocupatiei romane a Cadrilaterului, cand Balcicul era o destinatie mult cautata de aristocratii care se refugiau dinaintea caldurilor toride din Bucuresti in atmosfera romantica si deosebit de placuta a statiunii.

Vrajita de frumusetea locurilor pe care le-a vizitat in anul 1924, Regina Maria si-a dorit sa aiba aici o resedinta de vara. Arhitectii italieni Amerigo si Augustino au ridicat un ansamblu minunat, desprins parca din povestile Seherezadei; motivele vechii arhitecturi bulgaresti se contopesc cu elemente gotice, maure si orientale.

Cladirile nu sunt mari, insa s-au incadrat perfect in peisajul natural superb si sunt risipite intr-un parc magnific. Palatul numit "Cuibul linistit" combina stilul maur si cel al unei case bulgaresti traditionale.

Un minaret elegant se ridica din acoperisul sau - o idee excentrica a arhitectilor sau poate chiar a reginei. Vilele de aici au de asemenea nume romantice. Potrivit unei legende, in atmosfera de aici si in mijlocul naturii paradiziace, regina de 49 de ani a cunoscut marea idila a vietii.

Ascunsa in palatul regal, accesibil numai prin intrarea de parada, pazita zi si noapte de soldati, Regina Maria s-a cufundat in reverii si pasiune; cel mai probabil, a oftat dupa iubitul ei pe Puntea Suspinelor, ascultand susurul cascadei din apropiere.

Regina obisnuia sa se izoleze de asemenea in vila "Pestera" din gradina Ghetsimani sau in Gradina lui Allah. In superba capela construita din calcar de Balcic, pictorii romani au zugravit imaginea frumoasei Regine Maria, a carei ultima dorinta a fost ca inima ei sa fie adusa aici.

 
Bilete de avion spre Balcic:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Palatul din Balcic:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne