Palatul din Balcic din Balcic, obiective turistice de vizitat in Balcic

Palatul din Balcic, Balcic

Vacanta in Balcic?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 39 € / 2 pers
CAUTA HOTEL

Este obiectivul cel mai interesant din Balcic. A fost construit la dorinta Reginei Maria a Romaniei in timpul ocupatiei romane a Cadrilaterului, cand Balcicul era o destinatie mult cautata de aristocratii care se refugiau dinaintea caldurilor toride din Bucuresti in atmosfera romantica si deosebit de placuta a statiunii.

Vrajita de frumusetea locurilor pe care le-a vizitat in anul 1924, Regina Maria si-a dorit sa aiba aici o resedinta de vara. Arhitectii italieni Amerigo si Augustino au ridicat un ansamblu minunat, desprins parca din povestile Seherezadei; motivele vechii arhitecturi bulgaresti se contopesc cu elemente gotice, maure si orientale.

Cladirile nu sunt mari, insa s-au incadrat perfect in peisajul natural superb si sunt risipite intr-un parc magnific. Palatul numit "Cuibul linistit" combina stilul maur si cel al unei case bulgaresti traditionale.

Un minaret elegant se ridica din acoperisul sau - o idee excentrica a arhitectilor sau poate chiar a reginei. Vilele de aici au de asemenea nume romantice. Potrivit unei legende, in atmosfera de aici si in mijlocul naturii paradiziace, regina de 49 de ani a cunoscut marea idila a vietii.

Ascunsa in palatul regal, accesibil numai prin intrarea de parada, pazita zi si noapte de soldati, Regina Maria s-a cufundat in reverii si pasiune; cel mai probabil, a oftat dupa iubitul ei pe Puntea Suspinelor, ascultand susurul cascadei din apropiere.

Regina obisnuia sa se izoleze de asemenea in vila "Pestera" din gradina Ghetsimani sau in Gradina lui Allah. In superba capela construita din calcar de Balcic, pictorii romani au zugravit imaginea frumoasei Regine Maria, a carei ultima dorinta a fost ca inima ei sa fie adusa aici.

Vacanta in Balcic cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Balcic:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Balcic:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Palatul din Balcic:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!