Obiective turistice Balcic, de vizitat in Balcic, Bulgaria
Home / Orase / Obiective turistice Balcic, Bulgaria

Obiective turistice Balcic, Bulgaria

 
 

Orasul Balcic, are putin peste 10.000 de locuitori, si este situat intr-un golf, la 18 km sud de Kavarna, la 45 km de Varna, la 60 km de Vama Veche si la 150 km de Bucuresti.

Casele in Balcic sunt amplasate pe terasele naturale ale podisului Dobrogei, iar tarmul marii negre, cu plaje inguste si lungi, se intinde cu peste 150 m mai jos de nivelul orasului. In Balcic se afla al treilea port ca marime din Bulgaria.

Natura si oamenii deopotriva au creat aici unul dintre locurile cele mai pitoresti de pe litoralul nordic bulgaresc, cu strazi in panta abrupta care coboara pe tarm, nenumarate spatii verzi, acoperisuri rosii, stanci albe, alaturi de albastrul apelor marii negre.

Confortul statiunii moderne se imbina armonios cu trecutul istoric al orasului. Istoricii considera ca regiunea ar fi fost locuita inca din epoca de piatra, din mileniul al IV-lea I.H. Printre cei mai vechi locuitori ai acestui tinut se numara tracii, lucru confirmat de descoperirile arheologice ale unor artefacte vechi de peste 2000 de ani.

In timpul colonizarii grecesti, aceasta purta numele de Krunoi, iar ulterior a capatat numele Dionisopolis, dupa zeul vinului si al petrecerilor, Dionisos.

Asezarea era a doua ca importanta dupa Odessos, batea monede cu chipul lui Dionisos si era inconjurata de ziduri puternice. La inceputul Evului Mediu, Balcic a devenit orasul bulgaresc Karvuna.

In vecinatatea sa au fost gasite vestigii ale unei cetati medievale din secolul XI.

Langa Balcic se afla satul Gurkovo, la aproximativ 10 km de tarm, ale carui locuinte au fost cumparate in majoritatea lor de englezi, germani si elvetieni. Casele cele mai vechi de aici au fost transformate in vile pentru vacante estivale.

 
Vizitezi Balcic?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Balcic

Vacanta in Balcic cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Balcic:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Balcic:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Balcic obiective turistice, Ce poti vizita in Balcic, Top obiective Balcic, Top atractii Balcic, Balcic locuri de vizitat, Locuri de vizitat Balcic, Locuri de vizitat in Balcic, Balcic atractii turistice, Balcic de vizitat, De vizitat in Balcic, Ce vizitam in Balcic, Top atractii turistice Balcic, Top obiective turistice Balcic, Balcic ghid turistic, Calatorii in Balcic.