Catedrala La Seu din Barcelona, obiective turistice de vizitat in Barcelona

Catedrala La Seu, Barcelona

Vacanta in Barcelona?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 46 € / 2 pers
CAUTA HOTEL

Impozanta fatada si clopotnita acestei catedrale pot parea gotice, dar, de fapt, dateaza din sec. al XIX-lea. Din fericire au fost folosite proiectele originale din 1408 ale lui Charles Rouen, lucru care a permis pastrarea armoniei vizuale. Inaintea acestui edificiu gotic in 1298, pe acest loc s-au ridicat succesiv o moschee si o bazilica romana.

Paseste in interior si te vei gasi intr-un naos unic, inalt, spatiu vast despartit la jumatate de locul destinat corului, elaborat realizat Acesta da spre treptele ce duc jos, spre cripta.

Aici, intr-o incapere joasa, boltita, dedesubtul altarului principal, se afla sarcofagul de marmura sculptat al Sfintei Eulalia fecioara, care a devenit martira fiind executata de romani in sec. al IV-lea si care a devenit Sfanta Ocrotitoare a Barcelonei.

De pe treptele ingropate, poti admira privelistea magnifica a inaltului tavan boltit sustinut de coloane canelate. Locul corului se numara printre bijuteriile de arta ale catedralei. Pe paravanul de marmura alba sunt reprezentate scene din viata Sfintei Eulalia (sculptate dupa proiectul lui Bartolome Ordonez), iar stranele sunt minunat sculptate in stil renascentist. Mai tarziu, acestea au fost decorate cu stemele regilor europeni.

Nu mai putin de 29 de capele laterale marginesc naosul si absida, aproape fiecare dintre ele avand o piesa de altar interesanta. Imediat la dreapta cum intri pe usile principale se afla marea Capella del Santissim Sagrament, al carei crucifix datand din sec. al XVI-lea se spune ca ar fi fost purtat la prora corabiei amiral a flotei lui Don Juan de Austria in batalia de la Lepanto (1571).

In coltul opus, o capela laterala are o cristelnita imensa din marmura (1433) si o placa de comemorare ce prezinta botezul a sase indieni din Caraibi adusi de Cristofor Columb in 1493.

In spatele catedralei, in prima capela aflata la stanga se afla mormantul lui Ramon d'Escal conte de Barcelona, sculptat de Antoni Canetin 1409. Priveste cele doua sicrie surprinzator de modeste ce se afla langa peretele transeptului si care apartin lui Ramon Berenguer I (Conte de Barcelona) si al sotiei sale.

O alta surpriza in gradina interioara o constituie galeriile gotice (1498); poti intra aici si direct din Carrer del Bistre, prin Porta de Santa Eulalia: un card de gaste se plimba printre ghivece cu plante, un palmier si o fantana pe care se afla statuia lui Sant Jordi (Sf. George), ocrotitorul Cataluniei.

Capele inalte, boltite, marginesc gradina interioara, fiecare dedicata unui sfant, iar in Casa de adunare se afla un mic muzeu. Cristelnita ce se afla in hol a fost recuperata din catedrala romanica originala.

Transport public pentru Catedrala La Seu:
Metrou: Jaume I si Liceu.
Preturi intrare in Catedrala La Seu:
Adulti: 5.00 €;
Program Catedrala La Seu:
Catedrala La Seu este deschisa intre 8:00 AM si 8:00 PM.
13:00 PM - 17:00 PM - Intre aceste ore intrarea se plateste.
Intre 8:00 AM si 12:45 PM si intre 5:15 PM si 8:00 PM intrarea este gratuita.
Ghiduri de calatorie Barcelona:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Barcelona:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Catedrala La Seu:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!