Eixample din Barcelona, obiectiv turistic Barcelona - TravelEuropa.ro

Eixample

Obiectiv turistic Barcelona

Aceasta retea de strazi dateaza de la sfarsitul sec. al XIX-lea, perioada in care Barcelona, aflata in plina dezvoltare, s-a extins la vest de cartierul Eixample. Este locul unde gasesti magazine de moda, galerii de arta si restaurante. O parte, Gai-Eixample, este centrul comunitatii gay din Barcelona.

Principalul arhitect al Eixample este Antoni Gaudi. Aici vei gasi capodopera sa neterminata, neconventionala Catedrala Sagrada Familia, dar si alte cladiri.

Numeroasele turnuri cu varfuri ascutite ale catedralei, inconjurate permanent de macarale si santiere, au devenit emblemele individualismului Barcelonei.

Iti place sau nu, istoria din spatele ambitioasei constructii este cea a unui devotament total si in cele din urma tragic a unui arhitect pentru cea mai importanta creatie a sa.

Constructia a inceput in 1882, dar a fost intrerupta de Primul Razboi Mondial. Cand Gaudi a murit in 1926, doar fatada Nativitatii - Nativitat - era terminata. De atunci, lucrarile au continuat sporadic.

Gaudi este inmormantat in cripta, unde se tin slujbe religii iar intr-un mic muzeu gasesti toata istoria si rolul lui Gaudi. Pentru moment, cele mai atragatoare sunt extraordinarele privelisti pe care le poti admira din unul dintre turnuri, unde poti ajunge cu un lift.

Transport public pentru Eixample:

 Metroul pana la Diagonal

Preturi intrare in Eixample:

 Intrarea libera

Program Eixample:

 Non-Stop

Bilete de avion spre Barcelona:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Eixample:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Barcelona:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne