Eixample din Barcelona, obiective turistice de vizitat in Barcelona

Eixample, Barcelona

 

Aceasta retea de strazi dateaza de la sfarsitul sec. al XIX-lea, perioada in care Barcelona, aflata in plina dezvoltare, s-a extins la vest de cartierul Eixample. Este locul unde gasesti magazine de moda, galerii de arta si restaurante. O parte, Gai-Eixample, este centrul comunitatii gay din Barcelona.

Principalul arhitect al Eixample este Antoni Gaudi. Aici vei gasi capodopera sa neterminata, neconventionala Catedrala Sagrada Familia, dar si alte cladiri.

Numeroasele turnuri cu varfuri ascutite ale catedralei, inconjurate permanent de macarale si santiere, au devenit emblemele individualismului Barcelonei.

Iti place sau nu, istoria din spatele ambitioasei constructii este cea a unui devotament total si in cele din urma tragic a unui arhitect pentru cea mai importanta creatie a sa.

Constructia a inceput in 1882, dar a fost intrerupta de Primul Razboi Mondial. Cand Gaudi a murit in 1926, doar fatada Nativitatii - Nativitat - era terminata. De atunci, lucrarile au continuat sporadic.

Gaudi este inmormantat in cripta, unde se tin slujbe religii iar intr-un mic muzeu gasesti toata istoria si rolul lui Gaudi. Pentru moment, cele mai atragatoare sunt extraordinarele privelisti pe care le poti admira din unul dintre turnuri, unde poti ajunge cu un lift.

Vizitezi Eixample?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Transport public pentru Eixample:
 Metroul pana la Diagonal
Preturi intrare in Eixample:
 Intrarea libera
Program Eixample:
 Non-Stop
Vacanta in Barcelona cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Barcelona:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Barcelona:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Eixample:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!