Gracia din Barcelona, obiective turistice de vizitat in Barcelona

Gracia, Barcelona

 

In nordul orasului Barcelona se afla Districtul Gracia. Pana la sfarsitul secolului al XIX-lea Gracia era un sat independent. Oamenii care locuiesc in acest district sunt extrem de mandri de originile lor spunand ca sunt din Gracia, nu din Barcelona. Satul Gracia a fost atasat de Barcelona in anul 1897 devenind un district.

Districtul Eixample a fost construit cu scopul de a lega Gracia de vechea Barcelona. Astfel, Gracia a incetat sa mai fie un sat si a devenit un district frumos al orasului Barcelona.

Zona republicana si liberala in cursul primei si celei de-a doua republici spaniole dar si in perioada Razboiului Civil, Gracia a devenit incepand cu anii 60-70 un cartier mai degraba boem.

Inca se mai pot vedea in unele locuri arborate steaguri anarhiste sau alte semne ale radicalismului politic pe strazi, in piete, in baruri sau in restaurante.

Mult mai burghez decat pe vremuri Gracia este un district funky si unic in genul sau. Populatia districtului este formata din studenti, intelectuali, artisti si familii.

Plaça del Sol este cel mai cunoscut loc din districtul Gracia, intesat de cafenele cu terase, fiind extrem de animat pe timp de noapte. Districtul Gracia este cunoscut si datorita Festivalului Festa Major, organizat in luna august care dureaza 5 zile.

Festivalul este mai degraba un concurs de decorare al strazilor fiind tratat de localnicii districtului la modul cel mai serios. In perioada Festivalului strazile sunt super animate, se organizeaza spectacole si concerte de tot felul.

Gracia este un district autonom fiind ideal pentru turistii in cautare de ceva diferit. Tot aici, turistii pot vizita Parcul Güell si vilele aflate deasupra parcului.

Strazile Gran de Gracia si Versi sunt cele mai animate strazi ale districtului. Gracia este un amestec de populatii, de stiluri, fiind apreciat de persoanele in varsta in special.

Poate ati auzit deja de Passeig de Gracia, o strada pietonala in care sunt concentrate magazine de lux dar si cateva hoteluri.

Vizitezi Gracia?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Transport public pentru Gracia:
Metroul pana la statia Lesseps
Preturi intrare in Gracia:
Intrarea libera
Program Gracia:
Non-Stop
Vacanta in Barcelona cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Ghiduri de calatorie Barcelona:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Barcelona:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Gracia:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!