La Rambla din Barcelona, obiective turistice de vizitat in Barcelona

La Rambla, Barcelona

 

Absoarbe numeroasele inflexiuni ale spiritului Barcelonei sec. al XXI-lea explorand artera Rambla si strazile sale laterale. Acestea adapostesc atat bogatii istorice, cat si contemporane, intr-un amestec inspirat de stiluri.

Cu spatele la moderna fantana Homentage a Francesc Mada, in coltul de sud-vest al Placa de Catalunya, traverseaza principala alee pietonala spre La Rambla.

Vei simti imediat parfumul celui mai vestit bulevard al Barcelonei, cu cafenelele sale, comediantii care dau reprezentatii in strada, vanzatorii de flori si cu multi oameni ce se plimba de colo-colo.

La semnul ce indica "spre Ateneu", traverseaza la stanga si apoi ia-o imediat la stanga pe aleea pentru pietoni Carrer de Santa Anna. La nr. 32, intra in curtea unde fermecatoarea Biserica romanica Santa Ana sta inghesuita intre cladiri de sec al XIX-lea si al XX-lea.

Reintoarce-te la La Rambla. Traverseaza - nu rata farmacia frumos decorata - si coboara pe Caile d'Elisabets. Aceasta strada traverseaza Placa de Bonsucces inainte de a ajunge la o intersectie la Carrer dels Angels.

Imediat la dreapta apar formele contemporane ale Museu d'Art Contemporani de Barcelona, o cladire de piatra, sticla si metal proiectata de Richard Meler, ce s-a deschis in 1995.

Colectia permanenta incepe de la sfarsitul anilor 1940 cu artisti precum Jean Dubuffet, Alexander Calder si Marcel Broodthaers si se incheie cu artisti contemporani precum Christian Boltanski, Rosemary Trockel, Richard Long si Jaume Plensa.

Muzeul a inspirat aparitia temerara a unor magazine de arta pe strazile invecinate la El Raval.

De aici, mergi spre dreapta pe strada strajuita dc copaci Carrer dels Angels pana ajungi la Carre del Carme. Vizavi se afla masiva cladire Hospital de Santa Creu, care adaposteste in prezent Biblioteca de Catalunya.

Vizitezi La Rambla?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Transport public pentru La Rambla:
 Metroul pana la statia Liceu
Preturi intrare in La Rambla:
 Intrarea libera
Program La Rambla:
 Non-Stop
Vacanta in Barcelona cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Barcelona:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Barcelona:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa La Rambla:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!