La Ribera din Barcelona, obiective turistice de vizitat in Barcelona

La Ribera, Barcelona

 

Daca ti-a placut cartierul gotic, atunci cartierul vecin La Ribera se va dovedi si mai fascinant. Carrer de Montcada, cu numeroasele sale galerii de arta, magazinele de artizanat, palatele gotice si muzeele surprinzatoare.

Inca din Evul Mediu, La Ribera a fost un cartier rezidential. Orice ocol pe umbritele sale strazi laterale te duce pe sub balcoane pline cu rufe, pe langa baruri de cartier si magazine chinezesti.

Intreaga zona a portului era la fel inainte de a fi transformata cu ocazia Jocurilor Olimpice
. De atunci, designerii si restauratorii s-au straduit sa o transforme intr-una dintre zonele cele mai pline de viata din Barcelona, in special in jurul Passeig del Born.

Museul Picasso poate ca nu este cea mai frumoasa sau cea mai cuprinzatoare colectie din lume, dar cu siguranta este cea mai reprezentativa.

Cele mai bogate sectiuni ale muzeului cuprind lucrari din perioada de tinerete, de dezvoltare a artistului
, seria sa "Las Meninas" si ultimele sclipiri de creativitate, exprimate in gravuri.

Toate acestea alaturi si de alte lucrari sunt expuse in palatele gotice din vecinatate, Berenguer de Aguilar si Baron de Castellet.

La capatul unei frumoase scari interioare, colectia te poarta cronologic prin viata lui Pablo Picasso (1881-1973), desi indicatiile neclare te fac uneori sa te intorci din drum. Primele lucrari cuprind schite realizate la varsta de 10 ani, de un copil precoce. Incepe din capat si urmareste cum au evoluat imaginatia si indemanarea sa academica.

Studii interesante, portrete si peisaje in ulei de la A Coruha, pictate atunci cand familia sa s-a mutat aici din Malaga, demonstreaza talentul sau timpuriu, dar si umorul sau (vezi autoportretul cu peruca, 1897). Acestea au fost urmate de experimente stilistice influentate de o calatorie la Paris in 1900.

Dupa o incapere dedicata Perioadei Albastre (1901-1904), colectia face un salt in 1917, cand libertatea artistica a lui Picasso se manifesta plenar, apoi in seriile La Meninas (1957).

Aceste 57 de lucrari in ulei, inspirate de tabloul lui Velazquez "Las Meninas" sunt uimitoare in abandonul lor deconstructivist. Ultimele incaperi de la acest etaj prezinta peisaje de la Cannes si obiecte ceramice faurite la Mougins.

Mai sus este expusa capodopera ultimilor ani ai lui Picasso "Suite 156" (1969-1972). O serie maiastra de gravuri, in care artistul a folosit aproape toate tehnicile posibile, reprezinta apogeul atat al inspiratiei sale artistice, cat si al puternicului impuls erotic.

Vizitezi La Ribera?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Transport public pentru La Ribera:
Metroul pana la statia Jaume
Vacanta in Barcelona cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Barcelona:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Barcelona:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa La Ribera:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!