Montjuic din Barcelona, obiective turistice de vizitat in Barcelona

Montjuic, Barcelona

 

Fundatia Juan Miro, cu nenumaratele sale sculpturi interioare si exterioare, este gazduita de o cladire conceputa de Josep Lluis Sert. Poti ajunge ta Montjuic cu telecabina din La Barceloneta sau cu funicularul (deschis zilnic intre mijlocul lui martie pana in octombrie si in vacanta de Craciun, in restul anului e deschis numai duminica) de la statia de metrou Espanya.

O alta telecabina face legatura intre statia de funicular Montjuic si castelul din varful dealului, ce gazduieste Museu Militar, ce prezinta arme, uniforme si armuri, dar si cele mai frumoase privelisti de pe Montjuic.

Sus pe deal, spre est de Museu Nacional d'Art se afla Fundacio Joan Miro. Una dintre frumusetile acestui centru de expozitii este chiar arhitectura sa, opera a lui Josep I. Dupa ce intri, mergi spre aripa din spate si vei gasi fermecatoarea "Mereury Fountain", a lui Alexandri.

Palau Nacional a fost pavilionul national al Spaniei. Aceasta cladire extravaganta este acum Museu Nacional d'Art de Catalunya, care detine cea mai mare colectie din lume de arta romanica, o la fel de impresionanta sectiune gotica, colectia Cambo de tablouri renascentiste si baroce si o mare sectiune dedicata artei catalane. Da atentie primelor doua sectiuni, aflate la dreapta si, respectiv, stanga holului de la intrare.

Stilul romanic este reprezentat in special de interioare ale bisericilor din Catalonia, reconstruite cu frescele originale, aduse aici pentru conservare chiar din biserici. Prezentarea exemplara in mai multe limbi ofera informatii clare despre localizarea fiecarei manastiri sau biserici, in ordine cronologica. De asemenea, priveste altarele din sec. al XII-lea, in special cele din Avia si Baltarga.

Sectiunea gotica, care iti ia ochii cu altarele poleite si cu picturile pe mai multe panouri, include un rand de statui de sfinti in marime naturala, executate de Pere Llobet (circa 1387). Cauta frumosul dublu portret al Sfantului loan Botezatorul si al Sf. Esteve de la Santa Maria de Puigcerda (1445-1453), sala dedicata lui Bernat Martorell si magnificele picturi ale lui Jaume Huguet.

La baza treptelor largi ce duc spre Palau Nacional, pe langa Font Magica (Fantana magica), creata in 1929, se afla cladirea cu forme serene, puriste ale Pavello Mies van der Rohe -pavilionul proiectat de artistul modernist Mies van der Rohe pentru Expozitia Mondiala din 1929.

Cand guvernul german a oferit spre vanzare aceasta constructie, nimeni nu a fost interesat si s-a ajuns la demolarea ei. in 1983, in urma demersurilor Fundatiei "Mies van der Rohe", a inceput reconstruirea pavilionului pe locul initial. Apa este un element esential, iar bazinul interior este adus din nou la viata avand si o copie a sculpturii "Dimineata", de Georg Kolbe.

In interior sunt exemple ale mobilierului locului. Mai jos pe bulevard se afla frumoasa cladire restaurata in stil art nouveau a unei fabrici ce gazduieste din 2002 colectia de arta contemporana Caixa Forum - o fundatie bancara - si un loc minunat pentru concerte si conferinte.

Vizitezi Montjuic?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Transport public pentru Montjuic:
Metrou: statia Placa Espanya (L3, L1).
Preturi intrare in Montjuic:
Accesul este gratuit dar aproape mereu se aduna destul de multa lume la terasele din jur asa ca daca doriti sa prindeti un loc ar trebui sa va duceti din timp.
Program Montjuic:
Intre octombrie si aprilie: vinerea si sambata spectacole muzicale au loc de la orele: 19:00, 19:30, 20:00 si 20:30
Intre mai si septembrie: joi, vineri, sambata si duminica spectacole muzicale au loc de la orele 21:30, 22:00, 22:30, 23:00, 23:30.
Vacanta in Barcelona cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Barcelona:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Barcelona:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Montjuic:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!