Montserrat din Barcelona, obiective turistice de vizitat in Barcelona

Montserrat, Barcelona

 

Montserrat este un munte situat in apropiere de Barcelona, considerat a fi cel mai sfant munte din Catalonia, un important loc de pelerinaj pentru crestini.

In limba catalana "montserrat" inseamna "munte zimtat", aceasta denumire caracterizand aspectul acestor munti ce pot fi observati de la o distanta mare. Acesti munti sunt populari printre alpinisti, insa de cele mai multe ori numele Montserrat evoca manastirea benedicta Santa Maria de Montserrat situata la 1.241m altitudine.

Manastirea Santa Maria de Montserrat

Manastirea Santa Maria de Montserrat se afla la 50 km nord-vest de Barcelona, in muntii Montserrat, la altitudinea de 1.241 m. Aici puteti ajunge pe autostrada A2 spre Martorell din Barcelona, apoi pe C 1411 via Olesa spre Monistrol.

Aceasta manastire este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj, alaturi de Zaragoza si Santiago de Compostela. Mii de pelerini vin aici in fiecare an, pentru a vedea si atinge statuia medievala a Fecioarei "La Moreneta" (Fecioara Neagra), sfantul patron al Cataloniei.

O alta atractie a manastirii este unul dintre cele mai vechi si mai renumite coruri de baieti din Europa, Escolania. Bazilica in care canta corul este deschisa in fiecare zi intre 8.00 si 10.30, precum si 12.00 - 18.30. Intrarea este libera. Pentru a vedea Fecioara Neagra trebuie sa intrati in biserica, printr-o usa laterala (dreapta).

In trecut manastirea a fost indentificata in mod eronat cu castelul Monsalvat. Potrivit legendei, manastirea a fost intemeiata in anul 880 in onoarea Fecioarei facatoare de minuni. In 976 a fost daruita ordinului Benedict, iar in 1025 a fost ocupata de calugarii din manastirile catalane Ripoll si Vich.

In 1409 Papa Benedict al XII-lea a ridicat manastirea la rang de abatie independenta, iar spre sfarsitul secolului in manastire a functionat o presa de tipar.

In 1522, Ignatius Loyola, care mai tarziu a devenit fondatorul ordinului iezuitilor, a stat pentru o vreme in mastire. Mare parte din bogatia manastirii s-a pierdut in Razboaiele Napoleonice, iar in 1811 manastireaa fost diostrusa de catre francezi.

In continuare, avut de suferit de pe urma Razboaielor Carliste (1835-60).

In cadrul manastirii functioneaza si astazi scoala de muzica bisericeasca Escolania, intemeiata in secolul XV. Elevii sai canta Ave Maria la ora 13 si vecerniile.

Vizitezi Montserrat?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Transport public pentru Montserrat:
Cu trenul din Barcelona pana in Montserrat. De la baza muntelui se ajunge cu telecabina sau cremaliera pana la manastire (1,5 ore in total)
Preturi intrare in Montserrat:
Tren (Pl.Espanya - Monistrol de Montserrat) (bilet dus-intors) + Metrou din Barcelona (bilet dus-intors) + Caile ferate Rack Railway (bilet dus-intors) + Funicular = 26,60 Euro
Program Montserrat:
Ultima telecabina coboara la 6:30
Site oficial Montserrat:
www.cremallerademontserrat.com
Vacanta in Barcelona cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Ghiduri de calatorie Barcelona:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Barcelona:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Montserrat:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!