Piata Regelui din Barcelona, obiective turistice de vizitat in Barcelona

Piata Regelui, Barcelona

 

Cel mai frumos si mai linistit spatiu urban al vechiului oras Barcelona este reprezentat de piata publica medievala, infiintata in secolul al XIV-lea si cunoscuta sub numele de Piata Regelui (Placa del Rei).

Amplasata in cartierul Gotic, aceasta este marginita de o serie de cladiri istorice ce au facut candva parte din Marele Palat Regal, resedinta contilor de Barcelona, fiind totodata si locul preferat al unor muzicieni ce ofera adesea o serie de concerte improvizate la flaut.

Istoria Pietei Regelui este strans legata de intoarcerea exploratorului Cristofor Columb din calatoria sa din Lumea Noua, despre care se crede ca a fost intampinat chiar in acest loc de catre Regele Ferdinand si Regina Isabela, desi unii contesta aceasta poveste, sustinand ca regii se aflau probabil la resedinta lor de vara atunci cand s-a intors cercetatorul.

Cu toate acestea, localnicii continua sa impartaseasca povestea ori de cate ori vizitatorii vor sa cunoasca cate ceva despre semnificatia istorica a zonei.

Insa, principala atractie turistica a pietei o reprezinta Marele Palat Regal, un complex de cladiri istorice, reprezentand casa contilor de Barcelona si a Regilor Aragonului, in perioada Evului Mediu. Aceasta fortareata romana este alcatuita din trei edificii diferite.

Primul care se remarca este “Salo del Tinell”, un hol imens, reconstruit intre anii 1359 – 1362, dupa schitele lui Guillem Carbonell si folosit in prezent pentru a gazdui expozitiile temporare ale “Muzeului de Istorie al Orasului”.

In partea stanga a acestei sali se afla turnul de veghe al “Regelui Martin”/Torre Mirador del Rei Marti, construit in anul 1555 ce prezinta o forma dreptunghiulara si cinci etaje.

Si “Capela Regala Sf. Agatha” este la fel de interesanta, fiind situata in partea dreapta a salii Tinell si construita in anul 1302 in timpul domniei Regelui Jaume al II-lea.

Aceasta se mandreste cu un turn-cloptnita cu o forma unica, octogonala, asemenea unei coroane si gazduieste una dintre cele mai bune exemple ale artei catalane gotice – o pictura realizata in secolul al XV-lea de catre Jaume Huguet intitulata “Boboteaza”.

Ultimul edificiu din cadrul acestui complex este “Palatul Locotenentului” cladit in stil gotic – renascentist in perioada dintre anii 1549 – 1557 de catre arhitectul Antoni Carbonell si a reprezentat casa vice-regelui parlamentului catalan. Curtea sa este accesibila publicului.

Pe langa toate acestea, in partea de sud-est a pietei, se remarca “Palatul Clariana-Padellas” original din secolul al XV-lea, care spre deosebire de celelalte cladiri care au fost construite direct aici, acesta a fost mutata piatra cu piatra in anul 1931 de pe strada Carrer del Mercaderes.

Edificiul constituie intrarea la Muzeul de Istorie a Orasului.

Vizitezi Piata Regelui?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Transport public pentru Piata Regelui:
Metroul pana la statia Jaume I
Preturi intrare in Piata Regelui:
Intrarea libera
Program Piata Regelui:
Non Stop
Telefon Piata Regelui:
93 316 27 40
Site oficial Piata Regelui:
www.barcelona.com
Vacanta in Barcelona cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Barcelona:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Barcelona:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Piata Regelui:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!