Obiective turistice Barcelos, de vizitat in Barcelos, Portugalia
Home / Orase / Obiective turistice Barcelos, Portugalia

Obiective turistice Barcelos, Portugalia

 
 

Barcelos, la 21 km vest de Braga, este cunoscut pentru doua lucruri: o piata vasta care are loc in fiecare joi si un cocos tanar foarte viu colorat si curios.  Ultimul este omniprezent pe tot cuprinsul Portugaliei sub nenumarate forme, de la inele pentru tinut cheile la tricouri, ca simbol al justitiei.

Cea mai cunoscuta legenda a "cocosului din Barcelos" (o Galo de Barcelos) spune ca, odinioara, un om bogat a dat o petrecere mare. La finalul petrecerii, el a observat ca tacamurile sale valoroase au fost furate de un oaspete. El a acuzat un pelerin, care a fost dus in fata instantei. Desi pelerinul spunea ca este nevinovat, judecatorul nu l-a crezut. Astfel, in timp ce judecatorul se pregatea sa manance un cocos prajit, pelerinul i-a spus ca daca este nevinovat, cocosul din farfuria sa va canta de trei ori. Iar in momentul in care pelerinul urma sa fie executat, minunea s-a implinit, iar cocosul a cantat. Asa se face ca tanarul cocos a salvat viata pelerinului. Povestea se termina cativa ani mai tarziu, cand pelerinul revine in Barcelos si ridica o statuie.

Desi povestea cocosului din Barcelos este doar o legenda, cert este ca oadata ajuns aici vei vedea efigiile. In afara zilei in care este oraganizata piata, Barcelos este un loc adormit cu doua puncte principale de vizitat: un muzeu cu obiecte de lut si Museu Arqueologico.

Cu 60 de parohii, Barcelos este municipalitatea cu cel mai mare numar de parohii din Portugalia.

 
Vizitezi Barcelos?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Barcelos

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Barcelos:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Barcelos:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Barcelos obiective turistice, Ce poti vizita in Barcelos, Top obiective Barcelos, Top atractii Barcelos, Barcelos locuri de vizitat, Locuri de vizitat Barcelos, Locuri de vizitat in Barcelos, Barcelos atractii turistice, Barcelos de vizitat, De vizitat in Barcelos, Ce vizitam in Barcelos, Top atractii turistice Barcelos, Top obiective turistice Barcelos, Barcelos ghid turistic, Calatorii in Barcelos.