Catedrala Munster din Basel, obiective turistice Basel

Catedrala Munster, Basel

Obiective turistice Basel

A fost ridicata in sec. XII, in stil romanic, pe locul unei mai vechi constructii. Dupa devastatorul cutremur din 1356, a fost refacuta in stil gotic. Catedrala domina orasul cu zidurile ei din gresie rosie, tiglele multicolore si cele doua turnuri gotice din care se pot admira imprejurimile. O latura da spre terasa Pfalz, numele vechiului palat episcopal, cu vedere spre Rin, spre oras, spre muntii Padurea Neagra si Vosgi.

La capatul navei laterale sudice, se pastreaza un relief romanic din sec. XI. O lespede monumentala perpetueaza amintirea filosofului Erasmus din Rotterdam, mort la Basel in 1536. Cripta romanica, pastrata in forma originala, contine picturi murale, in jurul pietei Catedralei, membrii adunarii canonicilor si-au ridicat propriile lor resedinte, tot in stil gotic. Marele spatiu deschis era folosit pentru procesiuni, festivitati, concursuri si parade fastuoase, cu prilejul vizitelor regale sau imperiale. in anul 1529, orasul Basel a fost convertit la protestantism in intregime; episcopul si ceilalti canonici au parasit orasul, iar resedintele lor abandonate au fost cumparate de negustorii bogati, care le-au schimbat stilul in baroc tarziu sau neoclasic. Miinsterplatz a devenit un cartier rezidential, iar mai tarziu centrul administrativ al orasului.

Astazi, in aceasta frumoasa piata au loc principalele evenimente ale orasului. Ea serveste ca spatiu deschis pentru intruniri.

Bilete de avion spre Basel:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Catedrala Munster:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne