Obiective turistice Basel, Elvetia
Home Orase Obiective turistice Basel, Elvetia

Obiective turistice Basel, Elvetia

Este al doilea oras din Elvetia ca numar al populatiei, asezat pe un cot al Rinului, aproape de locul unde se intalnesc frontierele eleventiana, franceza si germana si unde, in anul 44 i.H, s-a fondat colonia romana Augusta Raurica. Inca din anul 15 i.H. trupele romane au inceput aici constructia bazei militare pe granita dinspre Imperiul Roman si triburile germanice.

Numerosi turisti sunt atrasi anual de celebrul carnaval din Basel, care isi are originea in Evul Mediu catolic: grupuri de participanti mascati si costumati strabat strazile cu felinare in maini, in sunetul fluierelor si tobelor, intr-o mare desfasurare de culori. Pentru amatorii de arta din toata lumea, Art Basel este o manifestare de prestigiu care dureaza o saptamana in fiecare an, in luna iunie. Galerii de arta de renume din toata lumea trimit lucrari prin care sunt reprezentate cele mai mari nume: de la Picasso, Miro, Klee pana la generatia contemporana. Cu acest prilej, aici se aduna pictori, proprietari de galerii, directori de muzee, colectionari particulari si alti iubitori de arta, la ceea ce initiatii numesc „adunarea anuala de familie a lumii artei".

O plimbare pe Oberer Rheinweg - strada care merge in lungul Rinului si pe podul Weststeinbrucke ofera o priveliste de neuitat asupra vechilor cartiere ale orasului.

Basel este printre cele mai importante centre culturale din Elvetia. Orasul gazduieste un numar mare de teatre si multe muzee, printre care Muzeul de Arte Frumoase - cea mai veche colectie de arta din lume. In plus, Teatrul Basel a fost ales in 1999 ca fiind cea mai bun scena pentru spectacole in limba germana, iar in 2009 si 2010 - "Opera Anului" de publicatia "Opernwelt".

Basel este unul din cele doua localitati de pe Pamant unde se poate traversa o frontiera internationala cu un tramvai. Tramvaiul 10 traverseaza granita Elvetia- Franta de doua ori. Concret, se poate calatori cu tramvaiul din Basel spre comuna franceza Leymen si invers. Din pacate, statia Leymen nu este conectata la restul retelei feroviare franceze.

VelTravel

Atractii turistice Basel

Tag: Obiective turistice Basel, Atractii turistice Basel, De vizitat in Basel, Ce vizitam in Basel, Top atractii turistice Basel, Top obiective turistice Basel, Ghid turistic Basel.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne