Obiective turistice Bath, de vizitat in Bath, Anglia
Home / Orase / Obiective turistice Bath, Anglia

Obiective turistice Bath, Anglia

 
 

Piesa de rezistenta a armonioasei arhitecturi georgiene, Bath este o destinatie obligatorie pentru oricine viziteaza Marea Britanie. Chiar daca uneori este aglomerat, frumosul oras este unul dintre cele mai placute pentru plimbari din Europa.

Principala statiune balneara din afara litoralului Marii Britanii, neegalata in eleganta si sofisticare de-a lungul secolului sau de glorie, secolul al XVIII-lea, a fost infiintata prin metode modeste in anul 850 i.Hr. cand, potrivit legendei, regele Bladud a fost izgonit dupa ce s-a imbolnavit de lepra. In timp ce urmarea porcii cu pielea brazdata de bube scaldandu-se in noroiul dealurilor de ardezie, lui Bladud i-a venit ideea sa ii imite, si astfel s-ar fi vindecat.

Cand au sosit aici, in anul 44 d.Hr., romanii au observat ca localnicii deja foloseau izvoarele. Romanii au construit bai, cladiri si un templu dedicat lui Sulis Minerva, zeita romano-celtica a sanatatii. Ramasitele celor mai multe dintre acestea au ramas nedescoperite pana in 1880.

Dupa plecarea romanilor din oras, suferinzii au continuat sa foloseasca apele tamaduitoare de la Bath, Orasul a devenit unul la moda dupa 1704, cand Richard "Beau" Nash (1674-1762) a fost ales Maestru de Ceremonii - un arbitru al gustului si stilului, al carui cuvant reprezenta legea suprema. Au fost organizate aici baluri, petreceri, jocuri de carti si vizite, iar Bath a devenit astfel cel mai la moda loc pentru intalniri, sarbatoriri, flirt si aranjare de casatorii din Marea Britanie.

Ralph Allen si-a deschis cariera in Combe Down, la sud de mica spa, iar Golden Bath a fost transformata de cei doi Woods, tatal si fiul, in deosebit de elegantele dreptunghiuri, cercuri, terase si semiluni de astazi.

 
Vizitezi Bath?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Bath

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Bath:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Bath:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Bath obiective turistice, Ce poti vizita in Bath, Top obiective Bath, Top atractii Bath, Bath locuri de vizitat, Locuri de vizitat Bath, Locuri de vizitat in Bath, Bath atractii turistice, Bath de vizitat, De vizitat in Bath, Ce vizitam in Bath, Top atractii turistice Bath, Top obiective turistice Bath, Bath ghid turistic, Calatorii in Bath.