Obiective turistice Bayeux, Franta
Home Orase Obiective turistice Bayeux, Franta

Obiective turistice Bayeux, Franta

 

Chiar daca nu ar exista tesaturile de Bayeux, partea veche a orasului tot ar merita o vizita de placere pentru centrul sau medieval atat de bine pastrat si pentru impresionanta catedrala. Insa, desigur, faimoasele sale tesaturi (de fapt broderii pe panza), cunoscute in toata lumea, fac din Bayeux un oras irezistibl.

Povestind invazia lui Wilhelm Cuceritorul in Anglia din anul 1066, uimitoarea tesatura lunga de 70 m este un document istoric deosebit si o unica opera de arta.

Trecerea timpului a decolorat o parte din nuante (verdele in special), dar harul si vigoarea cu care a fost lucrata raman desavarsite. Bucata cu bucata (58 in total), spune o poveste dramatica, bogata in evenimente si detalii amuzante, de la prima intalnire dintre Harold si Wilhelm pana la fericita invazie a flotei lui Wilhelm, la aparitia cometei Halley si la sageata fatala care l-a lovit pe Harold, regele Angliei, asigurand victoria normanzilor.

Ritualurile vietii medievale si militare sunt detaliate grafic: cum sunt duse costumele de zale pe agatatori portabile, cum soldatii iau masa pe scuturile lor, in vreme ce ducele sta la masa si mananca pui la frigare.

perfect-tour.ro/ Perfect Tour

Atractii turistice Bayeux

Tag: Obiective turistice Bayeux, Atractii turistice Bayeux, De vizitat in Bayeux, Ce vizitam in Bayeux, Top atractii turistice Bayeux, Top obiective turistice Bayeux, Ghid turistic Bayeux.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne