Obiective turistice Baza, de vizitat in Baza, Spania
Home / Orase / Obiective turistice Baza, Spania

Obiective turistice Baza, Spania

 
 

Baza face parte din asa numitele asezari troglodite din Spania. Orasul se afla intr-un peisaj colinar cu pasuni, la 107 kilometri de Granada si la doar 44 kilometri distanta de Gaudix. In Baza a fost gasita sculptura numita „Dama de Baza", aflata in prezent in muzeul arheologic din Madrid.

Zona calcaroasa arida a provinciilor Almeria si Granada de est a fost una dintre cele mai timpurii locuite din Europa, acum mai bine de un milion de ani. Tinutul este populat in continuare de asa-numitii oameni ai pesterilor - trogloditi - dar antenele TV din ziua de azi, inclusiv cele prin satelit, precum si alarmele impotriva hotilor rasar din casele lor curate, din ce in ce mai mari. Prezentul este semnalat prin prezenta strainilor, dornici sa experimenteze acest stil de viata neobisnuit.

Orasul Baza se afla la o altitudine de 844 de metri deasupra nivelului marii si are o populatie de aproximativ 21.600. Unul dintre aspectele cele mai apreciate ale acestui oras magic este falnicul munte aflat la doar 12 kilometri distanta, care domina peisajul ca un turn protector. Acest peisaj natural al muntilor din jur, din Sierra de Baza si Sierra de Castril, iti taie pur si simplu rasuflarea.

Inafara de minunatul mediu natural inconjurator, rar in Europa de astazi, Baza este, in acelasi timp, si un paradis istoric, avand numeroase vestigii arheologice. Printre acestea amintim ramasitele romano-iberice ale orasului Basti si doua necropole - una din acestea gazduieste faimoasa sculptura Dama de Baza. De asemenea, exista si un numar surprinzator de cladiri interesante de mare importanta istorica, cum ar fi baile arabe (Baños Arabes).

In iunie 2003, Baza a fost declarat oficial un oras de interes istoric national. Medina musulmana si cetatea antica Alcazaba existente si astazi in Baza, precum si cartierul vechi din jurul lor sunt locuri cu un bogat trecut istoric. Este o adevarata placere sate plimbi prin aceste fortificatii istorice si strazi inguste vechi.

Obiectivele istorice din Baza includ ruinele Alcazaba, baile arabe din secolul al X-lea (cele mai vechi din Spania) si frumoasa Biserica Santa Maria de la Encarnacion din secolul al XVI-lea. Biserica a fost creata de Alonso de Covarrubias si construita sub supravegherea lui Diego de Siloe.

Zona de pesteri din Baza este in partea de est a orasului. La circa 40 km nord-est se afla Galera, un necropolis iberic si o vale intreaga de adaposturi rupestre, situata in spatele orasului.

 
Vizitezi Baza?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Baza

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Baza:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Baza:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Baza obiective turistice, Ce poti vizita in Baza, Top obiective Baza, Top atractii Baza, Baza locuri de vizitat, Locuri de vizitat Baza, Locuri de vizitat in Baza, Baza atractii turistice, Baza de vizitat, De vizitat in Baza, Ce vizitam in Baza, Top atractii turistice Baza, Top obiective turistice Baza, Baza ghid turistic, Calatorii in Baza.