Top obiective si atractii turistice de vizitat in Beja.
Home Orase Obiective turistice Beja, Portugalia

Beja, Portugalia

Orasul principal al sudului Alentejoului, cu 20.000 de locuitori, Beja domina peste campiile agricole, vizibile de la aproximativ 32 km distanta. Orasul se mandreste cu un cartier vechi, bine intretinut, si un castelo (Largo do Lidador) masiv si restaurat. Acest castel contine o fortareata inalta de 42 de metri, cea mai inalta din Peninsula Iberica, pe care te poti urca pentru privelisti extinse.

Imediat in partea opusa, cea mai veche biserica a Bejaului, Santo Amaro, gazduieste Museu Visigotico (Largo de Santo Amaro), o expunere informativa a fragmentelor rare din secolele al VII-lea si al VIII-lea. Aceeasi piata este martora targului plin de viata al Bejaului din prima sambata a fiecarei luni - un loc bun pentru a cumpara un iepure sau un pui viu.

Biletul la expozitia vizigota include, de asemenea, accesul la Museu Rainha Dona Leonor (Largo de Nossa Senhora da Conceicao), amplasat intr-o magnifica manastire din 1459 in stil gotic manuelin.

Ea se afla singura, in mod tulburator, intr-o piata mare la sud de eleganta Praca da Republica, inima istorica a Bejaului. Una dintre maicile manastirii se spune ca a avut o relatie scandaloasa cu un ofiter de cavalerie francez.

Scrisorile ei care tanjeau dupa dragoste au fost publicate in limba franceza in 1669, apoi in limba engleza, insa originalele portugheze nu au fost gasite - deci banuiala inca nu este raspandita. O vitrina prezinta diverse editii care expun coperte cu imagini mai mult sau mai putin deocheate.

O serie orbitoare de placi, inclusiv modele in stil mudejar din secolul al XVI-lea, incadreaza galeriile claustrului si ale salii capitulare; tavanul acesteia este pictat cu desene delicate in tempera. "Sao Vicente", in marime naturala, de Mestre do Sardoal, este expus langa o pictura anonima a martiriului Sf. Vincent, dintr-o camera inchinata picturilor din secolele al XVI-lea si al XVII-lea.

VelTravel

Obiective turistice Beja

Tag: Obiective turistice Beja, Atractii turistice Beja, De vizitat in Beja, Ce vizitam in Beja, Top atractii turistice Beja, Top obiective turistice Beja, Ghid turistic Beja.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne