Centrul orasului din Belfast, obiective turistice Belfast.

Centrul orasului

Obiective turistice Belfast
VelTravel

Vizita poate incepe din Donegalt., artera comerciala, pe care la nr. 47 vom gasi Belfast Welcome Centre, Oficiul Turistic, aflat in apropierea marilor parcari din jurul centrului comercial, Castlecourt Shopping Centre, la marginea nordica a zonei pietonale centrale.

Urmand Royal St., North St. (pe care la nr. 59, in St. Anne's Court, functioneaza Northern Ireland Tourist Board, autoritatea turistica din Ulster) si Donegall St., ajungem la catedrala anglicana a orasului. St. Anne's Cathedral Donegall St. Deschis: zilnic 10-16h Actualul locas il inlocuieste, din 1899, pe cel ridicat de marchizul de Donegall in 1776; datorita unor probleme financiare si de consolidare a solului, nu a fost terminat decat in 1981.

Asa se explica marea varietate a stilurilor constructive, in care predomina totusi stilul romanic irlandez. Interiorul sobru consta dintr-o capela militara si o capela ecumenica (a reconcilierii). Ornamentatiile coloanelor navei si transeptului sudic au ca teme: temperanta, teologia, feminitatea, constructiile navale, intelepciunea si masoneria.

Prezenta ultimei teme se explica prin relatiile dinte masoni si biserica anglicana si prin legendele privitoare la constructorii de catedrale.

 
VelTravel

Bilete de avion spre Belfast:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Centrul orasului:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Belfast:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
VelTravel
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne