City Hall din Belfast, obiective turistice Belfast

City Hall, Belfast

Obiective turistice Belfast

Regina Victoria, vizitand Belfastul in 1888, i-a acordat statutul de City. Locuitorii au dorit sa onoreze acest act cladind intre 1898-1906 un edificiu pe masura. Cladirea, rectangulara, este in stil clasic Renaissance, din piatra de Portland, incluzand o curte interioara.

Cupola din arama aminteste de catedrala St. Paul din Londra, in fata intrarii principale, se afla statuia reginei Victoria (1906), Coloana Fortelor Expeditionare Americane (1942) si Memorialul Titanic (dedicat victimelor din naufragiul din 1912).

Interiorul cladirii este decorat cu statui si vitralii care evoca figurile proeminente ale istoriei orasului. O scara mare din marmura de Carrara ca si o alta, estica, decorata cu imagini ale jertfelor localnicilor in Primul Razboi Mondial, conduc la etaj unde, in somptuoasa Sala Mare, este expusa Charta originala acordata Belfastului, de James 1, in 1613.

Cladirea a fost bombardata de germani in anul 1941, dar vitraliile, lambriurile si celelalte decoratii au putut fi salvate sau refacute. Langa City Hall, in coltul cu Fountain St., Linen Hall Library, fondata in 1788, este cea mai veche biblioteca publica din oras. In apropiere sunt cateva imobile interesante. Pe Howard St., Church House, in stilul Renasterii, fost sediu al administratiei bisericii presbiteriene, acum este Galeria Comerciala Spires Mall, pe Great Victoria St., Grand Opera House, Opera Mare, refacuta dupa daunele cauzate de atentatele IRA din 1991 si 1993.

Datorita repetatelor refaceri, Opera pe scena careia a debutat marele tenor Pava-rotti are un aspect mai ciudat, unii asemanand-o cu un tort roz, ornat cu frisca. Vizavi de Opera, Crown Liquor Saloon (fostul bufet al garii aflate in apropiere) este acum un pub foarte cautat de localnici si straini, desi interiorul sau reflecta un amalgam de tendinte culturale. Great Victoria St. se prelungeste cu University Rd. pana in cartierul universitar.

Parcursul, foarte animat ziua, se "cuminteste" la venirea serii, animatia mutandu-se pe axa Golden Mile (Mila de Aur), alcatuita din Dublin Rd., Bradbury PI., University Rd., ale caror localuri intretin viata de seara a Belfastului (precum The Empire, The Manhattan, agreabile pub-uri in Bradbury Place). in cartierul universitar vom gasi alte monumente importante ale orasului.

Bilete de avion spre Belfast:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa City Hall:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne