Lagan Lookout Centre din Belfast, obiective turistice Belfast

Lagan Lookout Centre, Belfast

Obiective turistice Belfast

Tematica sa vizeaza istoria maritima a Belfastului si influenta Laganului asupra vietii orasului, in fata Centrului, pe High St., se zareste Albert Memorial Clock Tower, inaltat la 35 m in memoria celui ce-a fost sotul reginei Victoria. Din cauza solului, turnul care, ca aspect, aminteste de Big Ben, s-a inclinat, necesitand costuri de conservare mari.

Langa turn, apare elegantul imobil al Ulster Bank, in stil rococo multicolor. Tot pe mal, vedem Big Fish, Marele Peste, statuia dedicata aportului pescarilor in economia locala.

Imediat dincolo de fluviu, se poate vizita Odyssey, o cladire moderna care gazduieste, pe langa diverse localuri si un centru de activitati interactive cu tema W5 sau WhoWhat WhereWhen-Why (CineCe-UndeCandDeCe), destinat adultilor si tineretului. Ceva mai departe este Parlamentul, instalat in Stormont Buildings; nu este deschis publicului, dar in gradina sa au loc concerte.

Coborand spre sud, pe Oxford St. vom intalni Waterfront Hall, imensa rotonda din sticla, emblematica pentru modernizarea acestei parti a Belfastului.

Ea regrupeaza mai multe sali de concerte si un centru de conferinte. Vizavi este St. George's Market, cea mai veche piata acoperita din Irlanda, infiintata in 1896, renovata recent si, astazi, printre primele trei piete ale regatului. Este o fereastra deschisa spre sufletul si mentalitatea irlandezilor; pe cele 248 de tarabe, vineri, intre 6-14h, sunt expuse cele mai variate si mai neasteptate marfuri; sambata, intre 8-14h, ofera specialitati de carne.

Revenind spre centrul orasului pe Chichister St. sau pe May St., ajungem la marginea sudica a perimetrului pietonal, marcata de Donegall Sq., dominat de imobilul primariei.

Bilete de avion spre Belfast:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Lagan Lookout Centre:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne