Obiective turistice Belgrad, de vizitat in Belgrad, Serbia
Home / Orase / Obiective turistice Belgrad, Serbia

Obiective turistice Belgrad, Serbia

 
 

Celebra capitala a Republicii Serbia, cunoscuta si sub denumirea de "Orasul Alb", este dominata de numeroase stiluri de arhitectura. In plus, recenta sa renastere ca destinatie turistica de top din sud-estul Europei face din Belgrad un oras care trebuie vizitat.

Belgradul este cel mai mare oras al tarii, se afla la confluenta raurilor Sava si Dunare, si are o istorie lunga, care dateaza din secolul al IV-lea i.Hr., cand in zona s-au stabilit triburile celtice. Mai tarziu, a devenit orasul roman Singidunum, iar relicve din acea epoca pot fi inca vazute in oras, in special la Cetatea Kalemegdan.

In Evul Mediu, orasul a devenit un bastion sarb de aparare, pana la invazia otomana. In 1878, cand Serbia a primit independenta, Belgrad a fost numit capitala noii tari. Dupa Primul Razboi Mondial, orasul a devenit sediul Regatului Sarbilor, Croatilor si Slovenilor (in 1929, tara si-a schimbat numele in Regatul Iugoslaviei), pana la prabusirea sa. In 1999, Belgrad a cunoscut din nou violenta, odata cu demararea bombardamentelor conduse de NATO.

Istoria sa, de multe ori violenta, si influenta din exterior au colorat mult de evolutia orasului, fiind evidente in cultura si arhitectura Belgradului. De multe ori prins intre ciocan si nicovala in ciocnirile dintre imperii, orasul a adoptat o directie unica, amintind de cele doua influente austriece si turcesti, la care s-a adaugat un set unic de elemente comuniste, aduse dupa excluderea Iugoslaviei din Blocul de Est in 1948. Cu toate acestea, orasul are propriul sau spirit, in care pot fi observate cateva caracteristici unice, dar si o mare pofta de viata.

Belgrad este unul dintre cele mai vechi orase din Europa, plin de energie, care in prezent se afla in plin proces de redescoperire a potentialului sau turistic. Evenimente culturale din intreaga lume sunt din ce in ce mai frecvente aici, in special in lunile de primavara si vara, datorita mare parte artelor locale si organizatiilor culturale, ambasadelor straine si centrelor culturale. Toate acestea reusesc sa atraga in mare masura atentia localnicilor, ajutand si la cresterea vizibilitatii orasului ca o destinatie culturala.

Daca mergeti in Belgrad, nu uitati sa cautati la chioscurile de ziare si reviste o noua publicatie, numita "White City". Localnicii o numesc o revista urbana, insa este o mare publicatie de lifestyle scrisa in limba engleza.

 
Vizitezi Belgrad?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Belgrad

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Belgrad:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Belgrad:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Belgrad obiective turistice, Ce poti vizita in Belgrad, Top obiective Belgrad, Top atractii Belgrad, Belgrad locuri de vizitat, Locuri de vizitat Belgrad, Locuri de vizitat in Belgrad, Belgrad atractii turistice, Belgrad de vizitat, De vizitat in Belgrad, Ce vizitam in Belgrad, Top atractii turistice Belgrad, Top obiective turistice Belgrad, Belgrad ghid turistic, Calatorii in Belgrad.