Obiective turistice Bergen, de vizitat in Bergen
Acasa Orase Obiective turistice Bergen, Norvegia

Obiective turistice Bergen

Publicat sau actualizat la: de Magda Elena
Tag: Obiective turistice Bergen, atractii turistice Bergen, Top obiective turistice Bergen.
 

Ridicat la rangul de oras de catre regele Olav Kyrre, in anul 1070, Bergen era, in acel timp, cel mai mare oras din tara si capitala Norgesveldet, o regiune care includea Islanda, Groenlanda si parti din Scotia.

Chiar si dupa ce Oslo a devenit capitala Norvegiei, in 1299, Bergen a continuat sa se dezvolte ca un centru comercial, in special pentru exportul de peste uscat, in timpul companiei de comert Liga Hanseatica.

Dupa o perioada de declin, in secolul XV, orasul a intrat intr-o noua era a prosperitatii ca un important centru de navigatie.

In 2000, Bergen a fost numit Oras European al Culturii. Desi este un oras mare, are tot farmecul si atmosfera unui orasel.

In zona de la nord de portul Vagen, intre cheiul Bryggen si Ovregaten, o strada pe care se aliniaza case hanseatice, se afla unele dintre cele mai importante obiective din Bergen.

Arhitectura veche si noua ofera un fundal atragator pentru aglomeratia de pe strazi si de pe cheiurile pline de nave incarcand si descarcand marfuri.

VelTravel
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne