Obiective turistice Berlin, Germania
Home Orase Obiective turistice Berlin, Germania

Obiective turistice Berlin, Germania

 

De 9 ori mai mare decat Parisul, Berlin este o capitala europeana cosmopolita, intesata cu buticuri, monumente si obiecte de arta inovatoare. Pe langa istoria bogata, orasul are peste 1.700 de poduri, cu mult peste frumoasa Venetie.

Berlinul este capitala Germaniei si unul dintre cele 16 state din Republica Federala Germana. Berlinul este cel mai mare oras din Germania si are o populatie de 3,4 milioane.

Berlinul este cunoscut pentru istoria sa, viata de noapte trepidanta, cafenele sale numeroase, cluburi, baruri, arta strazii, dar si multe obiective turistice, printre care amintim muzee, palate si alte site-uri de interes istoric.

Arhitectura din Berlin este destul de variata. Desi grav deteriorat in ultimii ani de cel de-al doilea razboi mondial, orasul a fost reconstruit foarte mult, mai ales dupa caderea Zidului Berlinului in 1989.

In Berlin exista mai mult de o singura zona centrala. Berlinul are mai multe cartiere - fiecare dintre aceste cartiere ale orasului au stilul lor unic. Initial, Berlinul a fost oficial impartit in 23 de cartiere. Din ianuarie 2001, cartierele au fost reduse in mod oficial de la 23 la 12 pentru eficienta administrativa.

Berlinul are o vasta gama de muzee, care constituie si un punct important de atractie. Cele mai multe muzee au o taxa de intrare cuprinsa intre 6 si 8 euro. Reducerile (de obicei 50%) sunt disponibile pentru studenti si persoanele cu handicap.

Daca doriti sa vizitati mai multe muzee va sfatuim sa alegeti "Museumspass" SchauLUST-MuseenBERLIN pentru 19 euro (9.50 redus), care va permite intrarea libera la toate expozitiile, muzeele si fundatiile publice. Cele mai multe muzee sunt inchise in zilele de luni; exceptie fac muzeele Altes si Deutsches Historisches Museum, care sunt deschise zilnic.

Trebuie mentionat ca anumite obiective turistice din Berlin, printre care numeroase palate si parcuri au fost inscrise in anul 1990 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Museumsinsel si „Insula Muzeelor” au intrat in Patrimoniul UNESCO in anul 1999.

 
 
 

  Vezi harta metrou Berlin - Click aici!

 
 
 

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
Cauta hotel

Atractii turistice Berlin

Tag: Obiective turistice Berlin, Atractii turistice Berlin, De vizitat in Berlin, Ce vizitam in Berlin, Top atractii turistice Berlin, Top obiective turistice Berlin, Ghid turistic Berlin.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne