Groapa Ursilor din Berna, obiective turistice Berna

Groapa Ursilor

Obiectiv turistic din Berna

Bärengraben, sau Grota Ursilor, este o atractie turistica bine-cunoscuta, o incinta ce gazduieste ursi situata la marginea de est a orasului vechi din Berna, alaturi de Nydeggbrücke si raul Aare Bärengraben, sau Groapa Ursilor, este o atractie turistica bine-cunoscuta, o incinta ce gazduieste ursi situata la marginea de est a orasului vechi din Berna, alaturi de Nydeggbrücke si raul Aare.

Ursul este un simbol al orasului si cantonului Berna si este figurat in blazonul acestora.

Prima atestare a existentei ursilor in oras dateaza din 1441. Actualul Bärengraben este al patrulea de acest tip si a fost deschis in 1857. In 1925, o groapa mai mica a fost adaugata pentru a creste puii de urs. Astazi, Bärengraben face parte din gradina zoologica a orasului (Dählhölzli) si este un patrimoniu de importanta nationala.

In prezent, istoricul Bärengraben este gol. Ultimii doi ursi au murit in 2008 si 2009 din cauza varstei inaintate si probleme de sanatate. Ca un inlocuitor, in apropiere este BärenPark (Parcul ursilor), un parc in aer liber situat langa raul Aare si deschis in octombrie 2009.

Seria de paisprezece carti pentru copii Mary Plain isi desfasoara actiunea partial in Gropile Ursilor.

perfect-tour.ro/ Perfect Tour
Bilete de avion spre Berna:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Groapa Ursilor:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne