Muzeul de Istorie din Berna, obiectiv turistic Berna - TravelEuropa.ro

Muzeul de Istorie

Obiectiv turistic Berna

La Muzeul de Istorie din Berna - Bernisches Historisches Museum- unde puteti petrece zile intregi explorand nivelurile ale cladirii, pline de colectii diverse. La parter se gasesc expozitiile temporare, in timp ce la subsol o colectie tematica: "Dansul Mortii". O adevarata obsesie a artistilor medievali si nu numai, aceasta tema a starnit inca de atuni controverse dar in egala masura a fascinat tocmai prin macabru.

Muzeul are, intre altele, copii ale picturilor din 1516 - 1517 care decorau zidul manastirii dominicane din oras, astazi distruse. Este o insiruire de 24 de imagini pline de viata, care va vor infiora cu siguranta, dar va vor si incanta prin finetea executiei, chiar daca sunt copii realizate in 1649. Aici se gasesc si sculpturile originale aduse de la Munster, pe care le puteti examina in detaliu. In alta parte a vastului subsol al muzeului sunt reproduse interioare ale locuintelor din secolele XVII - XVIII, foarte realist si detaliat.

Urcand spre nivelurile superioare veti gasi mai portretele de epoca infatisand 280 de tarani si mestesugari elvetieni, purtand vestmintele traditionale, realizate la sfarsitul secolului XVIII ca un album etnografic. Mezaninul este dedicat artei islamice, cu o bogata colectie de arme, ceramica si chiar un manechin purtand o uniforma de razboinic din Turkestan.

La primul etaj veti gasi o impresionanta macheta a orasului Berna, asa cum arata acesta in 1800. Veti mai gasi la acest muzeu tapiserii flamande medievale, precum Tapiseria celor o mie de flori, piesa de rezistenta a colectiei. Este ultima dintr-un set de opt tapiserii, realizate in 1466 la Bruxelles si furate de armatele din Berna in timpul razboielor din 1474 - 1474. Alte colectii impresionante sunt cea de monezi si medalii, precum si cea de arme, armuri, blazoane si stindarde.

In afara colectiilor inspirate din viata militara, curatorii au reprodus la etajele superioare mai multe scene din viata cotidiana, reconstruite cu migala si precizie, de la sali de clasa la magazine din diverse perioade, instrumente muzicale, mobilier si multe altele.

Bilete de avion spre Berna:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Muzeul de Istorie:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Berna:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne