Turnul cu Ceas - Zytglogge din Berna, obiective turistice Berna
Home Orase Obiective turistice Berna Turnul cu Ceas - Zytglogge

Turnul cu Ceas - Zytglogge, Berna

Obiective turistice Berna

Alaturi de ursul legendar, Turnul cu Ceas - Zytglogge (situat in centrul Orasului Vechi) este simbolul Bernei. De dimensiuni impresionante si cu o arhitectura aparte, Turnul Ceasului este locul de intalnire al multora dintre localnici si turisti.

Initial, Zytglogge a fost construit in mare parte din lemn, la poarta de vest a orasului, intre 1218 - 1220. Dar cum in 1256 zidurile orasului au fost mutate in partea de Vest, spre Kafigturm, Turnul a fost abandonat pentru scurt timp, apoi transformat in inchisoare, fiind distrus in incendiul din 1405. Avea sa fie reconstruit, de aceasta data din piatra, fiind montat si un ceas. Acesta s-a defectat in scurt timp si avea sa ramana asa timp de peste un secol, pana cand un anume Caspar Brunner a proiectat si realizat un mecanism complicat, instalat in 1530.

De atunci Zytglogge a functionat fara oprire, chiar daca unele piese au fost schimbate in timp. Sub ceas, pe parte dinspre rasarit, se gaseste si astazi un alt mecanism complicat, care este un ceas foarte exact, anunta cele 12 ore ale zilei, pozitia Soarelui in zodiac, ziua saptamanii, luna fazele lunii si ale soarelui, fiind o adevarata bijuterie tehnica, ce fascineaza si astazi. Turnul a fost renovat si refacut adesea, aspectul actual, puternic influentat de stilul baroc, datand din 1770 - 1771.

Fascinant nu este doar faptul ca acest ceas este functional si astazi, cat faptul ca in afara mecanismelor complicate ceasul mai are ceva deosebit: cateva figurine mecanice. Un cocos, cativa ursi, Chronos cu clepsidra sa si un bufon care danseaza, iar aceste cateva figurine incep sa se miste cu doar patru minute inainte ca ceasul sa anunte noua ora. Turnul poate fi vizitat si puteti urca pana in varful acestuia, de unde privelistea este uluitoare.

Bilete de avion spre Berna:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Turnul cu Ceas - Zytglogge:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne