Obiective turistice Biarritz, Franta
Home Orase Obiective turistice Biarritz, Franta

Obiective turistice Biarritz, Franta

Biarritz este cea mai mare statiune de pe coasta franceza a Atlanticului, Biarritz se bucura de o clima destul de blanda, favorizata de pozitionarea sa perfecta intre Pirinei si coasta colturoasa.

In secolul al XlX-lea, cand baile in mare au devenit la moda, micutul, dar impresionantul sat Biarritz a inceput sa atraga atentia. Soarta sa a fost pecetluita cand imparateasa Eugenie si-a convins sotul (Napoleon al III-lea) sa construiasca aici Villa Eugenie, acum Hotel du Palais.

Exemplul sau a fost urmat de regina Victoria, iar apoi de o pleiada de capete incoronate ale Europei, astfel incat statiunea a devenit cunoscuta ca plaja a regilor.

Coco Chanel i-a adaugat o nota de sic, orasul continuand sa aiba foarte multe magazine de firma pe strazile sale. Dupa cel de-al 2-lea Razboi Mondial, Biarritz a devenit cuibul vedetelor americane, in vreme ce ascendenta sa aristocratica a continuat prin ducele si ducesa de Windsor.

Atractii turistice Biarritz

Tag: Obiective turistice Biarritz, Atractii turistice Biarritz, De vizitat in Biarritz, Ce vizitam in Biarritz, Top atractii turistice Biarritz, Top obiective turistice Biarritz, Ghid turistic Biarritz.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne