Sinagoga din Bistrita, obiective turistice Bistrita

Sinagoga, Bistrita

Obiective turistice Bistrita

In urma recensamantului din 1930, comunitatea mozaica din Bistrita numara 2.198 de credinciosi, reprezentand 15,55% din totalul populatiei orasului. Dupa deportarea evreilor in lagarele naziste de extreminare, in mai 1944, dar si ca urmare a emigrarii masive in SUA si Israel in epoca Ceausescu, sinagoga a ajuns intr-o stare de paragina.

Printr-un contract de comodat pe 20 de ani, semnat intre seful comunitatii evreilor din judetul Bistrita-Nasaud si presedintele Societatii de Concerte Bistrita, Sinagoga a fost refacuta prin programul "Cultura 2000", finantat de Comisia Europeana, precum si cu fonduri de la Ambasada SUA si de la diverse fundatii europene, dar si cu mijloace locale (Consiliul Judetean, Consiliul Local Bistrita, Ministerul Culturii si Cultelor).

Proiectul a prevazut transformarea interiorului in sala de spectacole de muzica clasica si de teatru, iar a balconului in loc de desfasurare pentru expozitii de pictura, sculptura sau fotografie. Dupa renovare, Sinagoga arata ca noua.

Bilete de avion spre Bistrita:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Sinagoga:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne