Turnul Dogarilor din Bistrita, obiective turistice Bistrita

Turnul Dogarilor

Obiectiv turistic din Bistrita

Turnul Dogarilor din zona centrala a Bistritei, singurul care s-a pastrat din totalul de 18, are o inaltime de 25 de m.

Turnurile care intareau incinta orasului au fost construite intr-o perioada relativ scurta de timp si realizate dupa o arhitectura militara gotica; toate erau asemanatoare ca infatisare.

Constructia are trei nivele, din care cele superioare au spatii cu incaperi si ferestre. Partea inferioara, necompartimentata, a fost folosita ca magazie, avand un portal masiv spre oras. De aici se asigura, printr-un tunel subteran, legatura cu Abatia Benedictinilor, de unde tunelul continua spre Catedrala Evanghelica, ca apoi sa ajunga pe dealul fostei cetati de pe Burich, un deal situat in apropierea orasului.

Ca plan, este o constructie rectangulara, dimensiunile lui fiind de 6,30 m / 9,90 m. Fata de zidul de incinta are o retragere de 2,00 m spre interiorul orasului vechi, iesind spre exterior ci 5,10 m. Constructia este realizata din piatra, iar spatiul interior este compartimentat in doua zone, printr-un perete despartitor cu o grosime de 0.65 m.

Zidurile exterioare au o grosime de 1,10 m spre exterior, iar spre interiorul orasului de 1,00 m la parter, iar la restul etajelor de 0,80 m. Parterul este de fapt un demisol inalt de 2,50 m.

Intrarea in acest spatiu se face dinspre oras, printr-o usa cu un ancadrament de piatra in arc frant. Exista un astfel de ancadrament, la o usa ceva mai mare si in spatiu interior, asigurand accesul spre primul etaj.

 
Bilete de avion spre Bistrita:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Turnul Dogarilor:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne