Obiective turistice Bistrita, Romania
Home Orase Obiective turistice Bistrita, Romania

Obiective turistice Bistrita, Romania

 

Bistrita, cel mai nordic oras germanic fortificat din Transilvania, constituie un punct de pornire grozav in explorarea Carpatilor Orientali.

Inconjurat de sate in care vechile obiceiuri si mestesuguri sunt inca in floare, orasul are un centru simplu, dar fermecator care te invita la o calatorie in trecut.

Primii colonisti ai Bistritei au fost germanii, care au primit pamant, mine si privilegii in schimbul apararii granitelor Transilvaniei. Majoritatea cladirilor istorice din Bistrita sunt grupate in jurul Pietei Centrale.

Privind aceasta piata adormita, iti vine greu sa crezi ca Bistrita era odinioara un targ prosper, nevoit sa se apere de atacurile repetate ale inamicilor, inaltul turn gotic care domina peisajul apartine Bisericii Reformate.

Construita initial pentru franciscanii minoriti, biserica este un amestec de stiluri: romanic din secolul al XIII-lea, gotic din secolele al XIV-lea si al XV-lea, renascentist din secolul al XVI-lea.

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
CAUTA HOTEL

Atractii turistice Bistrita

Tag: Obiective turistice Bistrita, Atractii turistice Bistrita, De vizitat in Bistrita, Ce vizitam in Bistrita, Top atractii turistice Bistrita, Top obiective turistice Bistrita, Ghid turistic Bistrita.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne