Biserica Adormirea Maicii Domnului din Bled, obiective turistice Bled
Home Orase Obiective turistice Bled Biserica Adormirea Maicii Domnului

Biserica Adormirea Maicii Domnului

Obiectiv turistic din Bled

Insula slovena este o destinatie populara mai ales in randul cuplurilor aflate in cautare de locuri romantice unde sa faca schimb de juraminte - si asta indeosebi pentru edificiul cel mai mare si mai important de pe insula este Biserica de Pelerinaj Adormirea Maicii Domnului. Drumul de la malul apei ce scalda insula pana la poarta bisericii masoara fix 99 de trepte ascendente, construite in 1655. O traditie locala impune chiar ca mirele sa isi transporte in brate mireasa pana la zidurile lacasului de cult. In tot acest timp, femeia trebuie sa ramana tacuta, sau mult ghinion se va abate asupra acelei casnicii. (Ca sa intelegeti cat de dificila este incercarea, trebuie mentionat ca panta este foarte abrupta.)

Avand o singura nava, Biserica de Pelerinaj Adormirea Maicii Domnului, cu uriasa sa clopotnita separata de restul cladirii, a fost construita in extremitatea sudica a insulei in anul 1465, atunci cand Sigmund Lamberg, primul episcop al Ljubljanei, a sfintit noul prezbiteriu si altarul principal. Turnul cu clopotnita, ce domina intreaga insula, prezinta caracteristici arhitecturale neasteptate pentru aceasta regiune, avand influente venetiene. Inaltimea turnului este de 52 de metri, iar deasupra intrarii se faleste cu un arc gotic, construit intre secolele XIV si XV, dintr-o piatra cu multe perforatii, numita, din acesta pricina, "bob de hrisca". Un element special al bisericii de pe insula este "clopotul dorintelor", care atrage numerosi turisti, gratie legendei de care este inconjurat: cel care trage de funia care face acest clopot sa sune poate sa isi puna o dorinta si aceasta, spune mitul, se va indeplini.

Biserica de pe insula a fost reconstruita in 1685 in stil pre-baroc, iar interiorul sau dateaza din acea perioada si pana la un secol mai tarziu, interval in care s-a tot lucrat la desavasirea sa. Renovata in 1972, biserica are patru altare, decorate cu sculpturi in lemn si in marmura neagra. Si o fantana a fost construita pe insula, in 1888, in amintirea unei printese decedate la o varsta frageda, apa fantanii venind dintr-un izvor natural si fiind potabila. In 1952, insula a fost declarata monument cultural si istoric.

 
Bilete de avion spre Bled:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Biserica Adormirea Maicii Domnului:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne