Obiective turistice Bodrum, Turcia
Home Orase Obiective turistice Bodrum, Turcia

Obiective turistice Bodrum, Turcia

 

De la Kusadasi, pe soseaua care urmeaza, in mare, linia tarmului, trecand prin Soka si Milas, se ajunge la Bodrum, in apropierea orasului antic Halicarnas. Bodrum, mare statiune de vacanta si port in care se adapostesc mai mult iahturi de lux decat barci de pescuit, se mandreste cu fortareata pe care au ridicat-o cavalerii ioaniti pe inaltimea din apropierea portului.

Aparata de turnuri puternice, fortareata pastreaza incaperile intunecate si sinistre din sec. 15.

Muzeul din Bodrum este dedicat arheologiei submarine; printre exponatele cele mai interesante, bijuterii si vase de ceramica, descoperite pe fundul marii, se afla si vestigiile unui vas cu panze, naufragiat la inceputul mileniului al II-lea.

Intr-o alta sala este expus un sarcofag in care se presupune ca a fost inmormantata bunica lui Alexandru cel Mare.

Plajele cu nisip fin, hotelurile de lux, ambianta cosmopolita fac din Bodrum una dintre cele mai frecventate statiuni de vacanta de pe coasta marii Egee.

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
CAUTA HOTEL

Atractii turistice Bodrum

Tag: Obiective turistice Bodrum, Atractii turistice Bodrum, De vizitat in Bodrum, Ce vizitam in Bodrum, Top atractii turistice Bodrum, Top obiective turistice Bodrum, Ghid turistic Bodrum.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne