Bundesviertel din Bonn, obiective turistice Bonn

Bundesviertel, Bonn

Obiective turistice Bonn

Bundesviertel (Districtul Federal Guvernamental). Plimbarea prin prietenosul fost district guvernamental e ca o excursie intr-un timp in care orasul Bonn mai era capitala amortita a Germaniei de Vest. invecinat cu Adenauerallee, Willy-Brandt-Allee, Friedrich-Ebert-Allee si cu Rinul, acest cartier se mandreste cu locuri care merita a fi vazute, precum Bundeshaus cu Plenarsaal. Aceasta cladire, proiectata pentru a fi sediul noului parlament federal, a fost terminata doar cu sase ani inainte de mutarea capitalei la Berlin in anul 1999.

La cativa pasi departare veti gasi cladirea istorica numita Villa Hammerschmidt, echivalentul german al Casei Albe. Aceasta vila clasica, plina de stil, a inceput sa serveasca drept resedinta permanenta a presedintelui federal in anul 1950 si continua sa fie resedinta acestuia pe durata sederii sale in Bonn. La fel de impresionant este si Palais Schaumburg, alt exemplu de proprietate caracteristica Rivierei Rinului, care a gazduit pe vremuri Cancelaria Federala (1949-1976).

Aceasta a devenit centru politic in perioada Razboiului Rece, in timpul administratiei Adenauer. Oficiul de turism din Bonn organizeaza trasee turistice in cartier, care includ si o vizita la Villa Hammerschmidt.

Bilete de avion spre Bonn:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Bundesviertel:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne