Obiective turistice Bonn, Germania
Home Orase Obiective turistice Bonn, Germania

Obiective turistice Bonn, Germania

Situat la 44 de km nord de Koblenz, 28 de km sud de Koln. Bonn a fost orasul in care si-au avut sediul postbelic guvernul federal si parlamentul, pana cand Berlinul a redevenit capitala in anul 1999. Descris, pe buna dreptate, in romanul de spionaj al lui John le Carre ca fiind "un orasel in Germania, linistitul oras universitar a fost ales ca masura provizorie pentru a evita desemnarea drept capitala a altor competitori mai de seama, precum Frankfurtul, miscare care ar fi diminuat sansele Berlinului de a-si recastiga vechiul statut". Odata cu mutarea guvernului din Bonn, orasul si-a mai pierdut din alura sa internationala.

Totusi, alte organizatii si ramuri indusdiale si-au facut aparitia in Bonn pentru a umple golul creat si a fost consolidat statutul sau de oras al Natiunilor Unite. Mai puteti inca vizita in Bonn minunatele muzee si alte institutii culturale care au fost locul de intalnire al elitei diplomatice.

Desi Bonnul pare sa se fi nascut doar dupa terminarea razboiului, romanii s-au stabilit in aceasta parte a Rinului cu 2000 de ani in urma, numind tinuturile respective Castra Bonnensia. Viata in vechile piete ale Bonnului, pe aleile pietonale, precum si in minunata zona rezidentiala Sudstadt, se scurge alene.

In centrul orasului circulatia autovehiculelor este interzisa; acesta e strabatut de o strada circulara pe care sunt construite garaje pentru automobile. Un spatiu de parcare binevenit se afla chiar vizavi de statia de tramvai si la circa 50 metri de oficiul de turism. Oficiul de turism comercializeaza tichete de parcare RegioBonnCard, care ofera o serie de reduceri, plus intrarea libera pentru majoritatea muzeelor, in combinatie cu un pret redus sau cu gratuitatea pentru transport la doar 9 euro pe zi sau la 14 euro pentru 2 zile.

Dupa ce v-ati cumparat toate cele trebuincioase de la Oficiul de turism de pe Windeckstrasse 2, mergeti spre catedrala Munster.

Locul unde au fost executati doi soldati romani in 253 d.H., acuzati de convertire la crestinism. Vizavi de catedrala se afla Kurfustliches Residenz, acum cladirea principala a Universitatii Friedrich-Wilhelm precum si gradinile sale (Hofgarten).

Indepartati-va de rau si luati-o pe Aleea Poppelsdorfer, cu castani de o parte si de cealalta, pana la Poppelsdorfer Schloss care are o gradina tropicala. Reveniti spre Kurfurstliches Residenz pe Am Hof si faceti la stanga spre Marktplatz pentru a ajunge la Altes Rathaus, cladire in stil rococo pregnant.

Dincolo de scuar, Bonngasse va calauzeste spre modesta Beethoven-Haus, resedinta marelui compozitor pana la varsta de 22 de ani. Intoarceti-va pana la Markt si luati-o pe Stockenstrasse, pe langa gradinile palatului pana la Adenauerallee. Mergeti spre sud pe Adenauerallee si faceti dreapta spre Am Hofgarten. La coltul Lennestrasse se afla cladirea din sticla a extravagantului Arithmeum. Reveniti pe Adenauerallee via Am Hofgarten.

Cam la 1,5 km sud-vest de-a lungul Rinului se afla Museum Mile. Acolo puteti vizita Haus der Geschichte, Kunst und Ausstellungshalle der Bundesrepublik Deutschland si Kunstmuseum Bonn, printre altele. Pentru a va scuti de mersul pe jos, luati autobuzul No. 610 sau luati U-bahn 16 de la metroul Juridicum de pe Adenauerallee, intre Am Hofgarten si Weberstrasse. Coborati in statia Heussallee-Museumsmeile.

In cele din urma, luati-o la pas pe Bundesviertel care e district guvernamental al Germaniei de Vest de jumatate de secol. Majoritatea punctelor turistice pot fi vazute printr-o simpla plimbare in josul strazii Adenauerallee pana pe Willy-Brandt-Allee (puteti merge de asemenea cu U-bahn pana la statia Museum Koenig).

Daca v-ar placea sa petreceti mai mult timp vizitand muzeele din Bonn, urmati acest traseu, dar nu luati in calcul posibilitatea de a merge pe lungul drum, pe jos, pana la Poppelsdorfer Schloss.

Rezervati-va ceva mai mult de 2 ore pentru prima plimbare si 1 ora pentru versiunea scurta, care nu include timpul petrecut in muzee sau magazine.

VelTravel

Atractii turistice Bonn

Tag: Obiective turistice Bonn, Atractii turistice Bonn, De vizitat in Bonn, Ce vizitam in Bonn, Top atractii turistice Bonn, Top obiective turistice Bonn, Ghid turistic Bonn.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne