Bom Jesus do Monte din Braga, obiectiv turistic Braga - TravelEuropa.ro

Bom Jesus do Monte

Obiectiv turistic Braga

Mult fotografiata Bom Jesus do Monte se afla la aproximativ 6 km est de Braga, pe un deal. Aceasta biserica, un punct important pentru pelerinaje, incoroneaza magnifica scara dubla in stil baroc. Cand scara a fost terminata, dupa cateva decenii, stilurile arhitecturale se schimbasera deja si, ca rezultat, insasi biserica este in stil neoclasic si mai putin fantezista. Urcusul nu este chiar atat de rau precum pare si trebuie efectuat, daca doresti sa privesti de aproape capelele, figurinele de teracota si fantanile alegorice care decoreaza fiecare etaj. Vei gravita de la Opririle Crucii din partea inferioara la Cele Cinci Simturi (pe care toti credinciosii merituosi ar trebui sa le invinga) de la mijloc si, in cele din urma, vei ajunge la simbolurile celor trei virtuti: Credinta, Speranta si Caritatea.

Pelerinii credinciosi termina urcarea in genunchi, cu toate ca acest lucru este din ce in ce mai rar; majoritatea oamenilor merg pur si simplu. Alternativ, cel mai vechi funicular al Portugaliei, care dateaza din 1882, scartaie in sus spre varf la fiecare jumatate de ora in timpul zilei si mai exista, de asemenea, un drum care serpuieste in sus catre biserica si hotelurile din apropiere. Incearca sa-ti potrivesti vizita pentru apus si asaza-te pe o banca din gradina, in cafeneaua cu terasa, sau in restaurantul panoramic: cerul explodeaza in culori dramatice in fata ta, in timp ce luminile din Braga rasar incet de dedesubt. Intregul varf de deal este un refugiu de sfarsit de saptamana popular si drumetii pe ponei prin padurile din spate.

Bilete de avion spre Braga:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Bom Jesus do Monte:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Braga:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne