Mosterio de Sao Martinho de Tibaes din Braga, obiective turistice Braga
Home Orase Obiective turistice Braga Mosterio de Sao Martinho de Tibaes

Mosterio de Sao Martinho de Tibaes

Obiectiv turistic din Braga

Un contrast complet, atat in dimensiune, cat si in stil, se gaseste la incredibila Mosterio de Sao Martinho de Tibaes (inchisa lunea). Manastirea a luat fiinta in secolul al Xl-lea, a obtinut imediat putere si bogatie si a devenit, in cele din urma, parintele tuturor manastirilor benedictine din Portugalia. Sfarsitul secolului al XVII-lea a fost martorul unei perioade de expansiune si infrumusetare masiva, creand un interior incredibil de bogat, care este considerat acum unul dintre momentele cele mai marete din perioada baroca.

Abandonata pentru mai mult de un secol, manastirea a fost salvata de statul portughez in 1986. Munca de restaurare este inca in desfasurare. Un spatiu de expozitie modern a fost creat intr-o aripa pentru a gazdui un centru istoric. Una dintre atractiile principale ale manastirii, afara de biserica in stil roccoco orbitor, este o gradina vasta, oarecum napadita de ierburi, in stil baroc, construita pe panta dealului, un loc nemaipomenit cu fantani, jgheaburi cu apa, arbori, un lac oval si carari cu gard viu din cimisir, cu trepte care duc sus la reconstruita Capela a Sf. Benedict. Ultima a fost o incercare luminata a calugarilor de a simboliza urcarea in paradis.

 
Bilete de avion spre Braga:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Mosterio de Sao Martinho de Tibaes:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne