Palacio dos Biscamhos din Braga, obiective turistice Braga

Palacio dos Biscamhos

Obiectiv turistic din Braga

De departe cel mai evocativ loc al orasului Braga este mult subevaluatul Palacio dos Biscamhos (inchis lunea). Acest conac-muzeu se afla la vest de zona pentru pietoni, imediat in afara Porta Nova, arcada din secolul al XVIII-lea care a marcat odata intrarea in oras. Casa dezordonata ofera o fereastra remarcabila spre istoria sociala a nobilimii Portugaliei, fapt ajutat foarte mult de foile de hartie cu informatii, scrise in mai multe limbi, care se gasesc in fiecare camera. Peretii acoperiti cu dale si pictati si tavanele cu stucaturi sunt, in principal, din secolul al XVIII-lea, cu toate ca unele elemente dateaza din secolul anterior, cand a fost construit centrul casei. O trasatura expresiva este platforma ridicata pe care femeile casei obisnuiau sa sada, cosand sau brodand, intr-un fel de harem social. In apropiere se afla camera pentru adunarile sociale (partidas), o extindere care a aparut la mijlocul secolului al XVII-lea si a inspirat jocul de carti si tablele, instrumentele muzicale si chiar seturile pentru ceai si cafea. Mai important, a adus femeile in societate.

Amenajari decorative remarcabile includ portelanuri Ming, articole de sticla, obiecte din argint si bijuterii, in timp ce mobila merge de la piese indo-portugheze la articole japoneze lacuite. Grajdurile si fabuloasa bucatarie pot fi vizitate pe drumul spre incantatoarea gradina in stil Baroc. Castanii si magnolii dominanti ofera umbra din abundenta, iar sculpturile care se cojesc adauga putina atmosfera, facand din acest loc un refugiu evocator intr-o zi de vara.

 
Bilete de avion spre Braga:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Palacio dos Biscamhos:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne