Obiective turistice Braga, Portugalia
Home Orase Obiective turistice Braga, Portugalia

Obiective turistice Braga, Portugalia

Braga este renumita pentru numeroasele sale biserici (30 la numar) si, mai ales, pentru catedrala sa. Totusi, acest oras harnic este, de asemenea, caminul restaurantelor forfotind, care dau centrului o atmosfera plina de viata. Chiar in spatele suburbiilor cu blocuri turn se afla patru locuri religioase importante si asezarea straveche Citania de Briteiros.

In timp ce majoritatea locurilor importante din Braga sunt religioase prin natura, multe alte locuri de interes vor face placere vizitatorilor. Originile orasului se afla in vremurile romanilor cand, ca Bracara Augusta, el era o intersectie importanta de drumuri comerciale, insa ocupatiile succesive ale suevilor, vizigotilor si, in cele din urma, ale maurilor l-au lasat intr-o adevarata ruina. Statutul si prosperitatea s-au intors in secolul al Xl-lea cand episcopul rezident al nou-eliberatului oras si-a asumat autoritatea ecleziastica peste intreaga Peninsula Iberica. Mai tarziu, cand succesorul din secolul al XVI-lea s-a inhamat la o campanie frenetica de construire, orasul a dobandit fantanile, pietele, conacele si, bineinteles, bisericile in stil Renascentist. Acestea au fost impodobite in continuare in secolul al XVI!l-lea, cu toate ca fostul statut ecleziastic al orasului Braga s-a incheiat in 1716, cand Lisabona a preluat patriarhatul.

In zilele noastre, momentul cel mai bun pentru a experimenta intensitatea de credinta a orasului este in timpul Saptamanii Pastelui: procesiunile spectaculoase din Braga ating punctul culminant in Joia Patimilor, intrecand toate celelalte procesiuni din Portugalia.

23 si 24 iunie aduc mai mult parade, dansuri, focuri mari si focuri de artificii pentru a celebra solstitiul si sarbatorirea Sf. loan Botezatorul.

Atractii turistice Braga

Tag: Obiective turistice Braga, Atractii turistice Braga, De vizitat in Braga, Ce vizitam in Braga, Top atractii turistice Braga, Top obiective turistice Braga, Ghid turistic Braga.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne