Top obiective si atractii turistice de vizitat in Breda.
Home Orase Obiective turistice Breda, Olanda

Breda, Olanda

Trecutul istoric al acestui destul de mare oras (130.000 locuitori) din Brabantul nordic, aflat la 10 km de granita cu Belgia, este legat de evenimente furtunoase: lupta impotriva inchizitiei (1566), rascoala iconoclastilor calvinisti care a atras venirea aici a ducelui de Alba, jefuirea de catre spanioli a orasului si a castelului ce apartinea lui Wilhelm Taciturnul.

Episodul unei capitulari ulterioare a orasului in fata spaniolilor (1625) a fost imortalizat de Velasquez in panza Predarea cheilor orasului Breda.

Prin pacea de la Breda, din 1667, a luat sfarsit al doilea razboi anglo-olandez, cu multe avantaje pentru Tarile de Jos.

Atunci a fost cedat Noul Amsterdam (actualul New York) si, in schimb, olandezii au primit Surinamul (vechea denumire pentru Guyana Olandeza), acum stat independent (din 1975), in care neerlandeza este limba oficiala.

VelTravel

Obiective turistice Breda

Tag: Obiective turistice Breda, Atractii turistice Breda, De vizitat in Breda, Ce vizitam in Breda, Top atractii turistice Breda, Top obiective turistice Breda, Ghid turistic Breda.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne