Obiective turistice Breda, de vizitat in Breda, Olanda
Home / Orase / Obiective turistice Breda, Olanda

Obiective turistice Breda, Olanda

 
 

Trecutul istoric al acestui destul de mare oras (130.000 locuitori) din Brabantul nordic, aflat la 10 km de granita cu Belgia, este legat de evenimente furtunoase: lupta impotriva inchizitiei (1566), rascoala iconoclastilor calvinisti care a atras venirea aici a ducelui de Alba, jefuirea de catre spanioli a orasului si a castelului ce apartinea lui Wilhelm Taciturnul.

Episodul unei capitulari ulterioare a orasului in fata spaniolilor (1625) a fost imortalizat de Velasquez in panza Predarea cheilor orasului Breda.

Prin pacea de la Breda, din 1667, a luat sfarsit al doilea razboi anglo-olandez, cu multe avantaje pentru Tarile de Jos.

Atunci a fost cedat Noul Amsterdam (actualul New York) si, in schimb, olandezii au primit Surinamul (vechea denumire pentru Guyana Olandeza), acum stat independent (din 1975), in care neerlandeza este limba oficiala.

 
Vizitezi Breda?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Breda

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Breda:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Breda:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Breda obiective turistice, Ce poti vizita in Breda, Top obiective Breda, Top atractii Breda, Breda locuri de vizitat, Locuri de vizitat Breda, Locuri de vizitat in Breda, Breda atractii turistice, Breda de vizitat, De vizitat in Breda, Ce vizitam in Breda, Top atractii turistice Breda, Top obiective turistice Breda, Breda ghid turistic, Calatorii in Breda.