Obiective turistice Breda, atractii turistice Breda, Olanda.
  Orase Obiective turistice Breda, Olanda

Obiective turistice Breda

, Olanda
Publicat la: 2015-12-03 de Alexandra Ivan

Trecutul istoric al acestui destul de mare oras (130.000 locuitori) din Brabantul nordic, aflat la 10 km de granita cu Belgia, este legat de evenimente furtunoase: lupta impotriva inchizitiei (1566), rascoala iconoclastilor calvinisti care a atras venirea aici a ducelui de Alba, jefuirea de catre spanioli a orasului si a castelului ce apartinea lui Wilhelm Taciturnul.

Episodul unei capitulari ulterioare a orasului in fata spaniolilor (1625) a fost imortalizat de Velasquez in panza Predarea cheilor orasului Breda.

Prin pacea de la Breda, din 1667, a luat sfarsit al doilea razboi anglo-olandez, cu multe avantaje pentru Tarile de Jos.

Atunci a fost cedat Noul Amsterdam (actualul New York) si, in schimb, olandezii au primit Surinamul (vechea denumire pentru Guyana Olandeza), acum stat independent (din 1975), in care neerlandeza este limba oficiala.

Bilete de avion spre Breda:
Rezerva bilete de avion Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Cauta cazare in Breda:
Rezerva camere de hotel Click aici!
City Break in Breda:
Cele mai ieftine City Break-uri Click aici!
 

Harta obiective turistice Breda - Long: 4.769101, Lat: 51.572472

 
 
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
Tag: Obiective turistice Breda, atractii turistice Breda, de vizitat in Breda, obiective Breda, atractii Breda, turism Breda.