Top obiective si atractii turistice de vizitat in Bucuresti.
Home Orase Obiective turistice Bucuresti, Romania

Bucuresti, Romania

In popor circula mai multe mituri privind modul in care a luat viata Capitala Romaniei. O astfel de legenda spune ca Bucurestiul a fost fondat de un oier pe nume Bucur, in timp ce o alta varianta mai probabila mentioneaza ca orasul a fost intemeiat de catre voievodul Mircea cel Batran la sfarsitul secolului XIV.

Bucurestiul este si asezarea pe care au ales-o ca si capitala atat Vlad Tepes, voievodul Tarii Romanesti, cat si Vlad al III-lea Dracul. Inca se pot vedea ruinele palatului si ale bisericii lui Vlad - sunt cele mai vechi cladiri si obiective turistice din Bucuresti.

La sud de Curtea lui Vlad se afla uriasul palat si bulevardul, construite din ordinul lui Ceausescu, dupa cutremurul din 1977. Cladirea este acum sediul Parlamentului Romaniei - Casa Poporului.

Substanta medievala a Bucurestiului a fost de-a lungul timpului grav afectata de distrugeri si incendii. In plus, orasul a pierdut in mod tragic o serie de strong>monumente si obiective turistice, mai ales biserici, in decursul campaniei de "urbanism" initiate de Nicolae Ceausescu.

Dictatorul a trecut cu buldozerul peste o cincime din oras, o zona mult mai intinsa decat distrusese cutremurul, facand una cu pamantul nenumarate cladiri vechi, in perfecta stare.

Din fericire, nu a apucat sa distruga chiar totul - o plimbare prin zonele vechi ale orasului dezvaluie cate ceva din trecutul exuberant al Bucurestiului.

Mai exact, din nucleul orasului medieval de pe malurile Dambovitei s-au pastrat vestigiile unor importante obiective turistice si lacase de cult: Curtea Veche (sec. XV - XVI) si Biserica Domneasca Buna Vestire, care dateaza probabil din vremea lui Mircea Ciobanul (1545-1554).

Spre nord, se intinde Lipscaniul - o aglomerare de stradute unde pe vremuri se adunau negustorii straini. Acum majoritatea magazinelor au fost inlocuite de cafenele, cluburi si restaurante.

Cand vizitezi Bucurestiul este bine sa stii ca desi orasul se afla in plina dezvoltare, nu s-a refacut complet dupa trauma suferita. Restauratorii si constructorii au renovat o parte din frumoasele case ale Capitalei, insa mai sunt multe de facut.

 
 
 

  Vezi harta metrou Bucuresti - Click aici!

 
 
 

VelTravel

Obiective turistice Bucuresti

Tag: Obiective turistice Bucuresti, Atractii turistice Bucuresti, De vizitat in Bucuresti, Ce vizitam in Bucuresti, Top atractii turistice Bucuresti, Top obiective turistice Bucuresti, Ghid turistic Bucuresti.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne