Obiective turistice Budapesta, de vizitat in Budapesta, Ungaria
Home / Orase / Obiective turistice Budapesta, Ungaria

Obiective turistice Budapesta, Ungaria

 
 

Budapesta este un oras uimitor, plin de surprize. Centrul vechi al orasului este plin de viata si ziua si noaptea.

De asemenea, este unul dintre cele mai verzi orase pe care l-am vizitat, are parcuri mari frumoase, un rau maiestuos, biserici inalte si numeroase centre spa.

Unul dintre cele mai incitante orase din lume, Budapesta este plin de secrete care asteapta sa fie dezvaluite, locuri ascunse demne de explorat si cladiri vechi cu o arhitectura minunata. Acesta este orasul in care plictiseala nu este o optiune!

Impartit in doua de frumosul fluviu - Dunarea, capitala Ungariei este alcatuita din Buda, pe de o parte, cu baile termale otomane la poalele spectaculosului deal Gellert, Palatul Regal si Biserica Matthias.

Pe cealalta parte se afla Pesta, vibrant si plin de viata, cu o multime de muzee bogate in comori culturale si istorice, arhitectura secesionista extraordinara, cladirea maiestuoasa a Parlamentului - considerata drept una dintre cele mai magnifice din lume, Bazilica Sfantului Stefan, inconjurata de strazi pietonale, dar si cartierul sau evreiesc.

Pe langa valoarea sa istorica, Budapesta reprezinta o scena culturala foarte dezvoltata, cu festivaluri, teatre, muzee, sali de concerte si evenimente sportive de clasa mondiala. Pentru a te relaxa si bucura de natura exista Insula Margareta, care este cu adevarat "inima verde" a orasului.

Considerata de multi ca fiind unul dintre cele mai frumoase parcuri ale Europei, aceasta insula reprezinta locul perfect pentru plimbari, practicarea diverselor sporturi, inclusiv inotul in bazine in aer liber sau in bai termale de vis.

Budapesta este considerata unul dintre cele mai sclipitoare orase traversate de Dunare. Multi o vad ca fiind "sora mai mica a Vienei" si nu sunt departe de adevar.

Influenta Austriei se vede in numeroase zone ale Budapestei, in special in arhitectura cladirilor si in numeroasele monumente ridicate aici in stil vienez. Apartenenta Ungariei la Imperiul Austro-Ungar este remarcata pana si de persoanele care nu cunosc istoria tarii.

In ceea ce priveste produsele alimentare, creatiilor bucatariei unguresti trebuie degustate cu siguranta, iar si iar. In timp ce supa traditionala goulash si tocanita de porc (porkolt) au o reputatie bine stabilita, in Budapesta descoperi o adevarata revolutie culinara.

De la alimentele de strada, facute din ingrediente locale, naturale, la preparatele de lux, prezentate in Ghidul Michelin, Budapesta are de toate.

Exista un milion de modalitati de a explora Budapesta: pe jos, cu autobuzul, cu tramvaiul si cu metroul, pe apa, cu bicicleta sau chiar cu un autobuz care merge atat pe uscat, cat si pe apa. Pentru un pic de romantism, plimba-te de-a lungul promenadei Dunarii sau pe insula Margareta.

 
Vizitezi Budapesta?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Budapesta

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Budapesta:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Budapesta:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Budapesta obiective turistice, Ce poti vizita in Budapesta, Top obiective Budapesta, Top atractii Budapesta, Budapesta locuri de vizitat, Locuri de vizitat Budapesta, Locuri de vizitat in Budapesta, Budapesta atractii turistice, Budapesta de vizitat, De vizitat in Budapesta, Ce vizitam in Budapesta, Top atractii turistice Budapesta, Top obiective turistice Budapesta, Budapesta ghid turistic, Calatorii in Budapesta.