Lough Neagh din Bushmills, obiective turistice Bushmills

Lough Neagh

Obiectiv turistic din Bushmills

Cel mai mare lac (400 krrb) al insulei este un imens rezervor de apa dulce si o importanta sursa de peste, mai ales de anghile (tipari), care se exporta in totalitate.

Acestea se nasc in Marea Sargaselor, vin aici, traiesc in lac 12-14 ani si, cele care scapa de pescari, se intorc sa sfarseasca "natural" tot langa Antile.

Lacul e titularul unei alte legende legate de Drumul Uriasilor. In lupta cu scotianul, Finn McCool a desprins o stanca si a aruncat-o spre dusman; in golul ramas s-a format lacul. A ratat insa, iar tinta (stanca) a cazut in mare si a devenit Insula Man, actualul paradis turistic britanic.

Pe malul sau sudic, Oxford Island (la 37 km sud-vest de Belfast, pe Ml) atrage numerosi amatori de plimbari si pescuit; Lough Neagh Discovery Centre (deschis: zilnic, vara 10-19h, iarna 10-17h) prezinta o expozitie interactiva high-tech, dedicata ecosistemului lacului.

Pe malul nordic, orasul mai important este Antrim (la 28 km vest de Belfast, pe M2).

 
Bilete de avion spre Bushmills:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Lough Neagh:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne