Obiective turistice Cadiz | atractii turistice Cadiz, Traveleuropa.ro
  Orase Obiective turistice Cadiz, Spania

Obiective turistice Cadiz

Publicat la: 2012-03-07
Obiective turistice Cadiz din Spania

Orasul Cadiz este asezat pe o limba de pamant ce se curbeaza spre nord. De-alungul anilor, acest loc inconjurat de mare a fost populat de greci, romani, vizigoti si arabi. Chiar si astazi, Cadiz pare un fel de capat de lume, desi restaurarile recente au adus schimbari importante asupra orasului.

Deschiderea in 2010 a liniei de tren de mare viteza ii confera astazi mai mult dinamism.

Fenicienii au intemeiat orasul Cadiz in jurul anului 1100 i.Hr., ceea ce face din el cel mai vechi oras din Europa.
Apogeul sau a venit in secolul al XVIII-lea, cand portul Sevilla s-a innamolit, iar Cadiz a ramas principalul port comercial intre Spania si Lumea Noua. In anul 1812, orasul a devenit capitala Spaniei, dar numai pentru scurt timp.

Odata ce ai patruns in aceasta cochilie periferica, vei descoperi un centru vechi armonios, plin de biserici baroce si conace elegante, multe dintre ele zugravite in culori pastelate si avand balcoane cu decoratiuni din fier forjat vopsit.

Cadiz are putine privelisti sau monumente mari, dar este un loc de popas, unde traditiile sunt inca bine infipte in sufletele localnicilor. Mesterii fac mobila de lemn si rame baroce poleite, toate cafenelele au sticle de ulei de masline pentru a-l picura peste painea prajita de la micul dejun servit aici, iar in partea veche a orasului o retea de alei inguste poarta izul stilului urbanistic arab, in special in Barrio de la Vina, o zona excelenta pentru flamenco si pentru restaurantele cu fructe de mare.

Siluetele vaselor oceanice acostate in port au si ele un oarecare romantism. Vara, cand vantul este mai putin puternic, mergi pe plajele cu nisip alb si fin de pe coasta de vest a peninsulei.

 

Harta obiective turistice Cadiz - Long: -6.271751, Lat: 36.492493

 
 
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
Tag: Obiective turistice Cadiz, atractii turistice Cadiz, de vizitat in Cadiz, obiective Cadiz, atractii Cadiz, turism Cadiz.