Obiective turistice Caldas da Rainha, Portugalia
Home Orase Obiective turistice Caldas da Rainha, Portugalia

Obiective turistice Caldas da Rainha, Portugalia

 

Caldas da Rainha (Baile Reginei) este un vechi si venerabil oras-statiune cu ape termale, cu o traditie in olarit imbatabila. Orasul gazduieste mai multe institutii din domeniul artei. Aici exista numeroase obiective turistice care pot fi vizitate. Cea mai mare parte dintre muzee sunt legate de ceramica si sculptura. De asemenea, in Caldas exista si o scoala de arte majore si design, precum si o scoala de ceramica. In anul 2008, guvernul municipal a inaugurat un nou centru cultural.

Orasul si-a inceput existenta in 1484 cand regina Leonor, sotia lui Joao al ll-lea, a fost impresionata de proprietatile curative ale izvoarelor sulfuroase locale si a infiintat un spital. Dupa ce a crescut in popularitate, orasul-statiune a gasit o noua oportunitate de a avea succes odata cu impulsul venit din partea ceramistului Rafael Bordalo Pinheiro (1846-1905). Prin introducerea tehnicilor moderne, acest artist a animat crearea unei scoli de designuri excentrice (platourile in forma de frunza de varza sunt cele mai cunoscute) care a transformat traditia mestesugareasca locala veche de 400 de ani.

Caldas da Rainha revine la viata odata cu piata de fructe si legume de dimineata, o clasica intersectie de drumuri sociale. Faptul ca este la 10 kilometri de mare, face din Caldas o destinatie turistica la mare cautare.

Atractii turistice Caldas da Rainha

Tag: Obiective turistice Caldas da Rainha, Atractii turistice Caldas da Rainha, De vizitat in Caldas da Rainha, Ce vizitam in Caldas da Rainha, Top atractii turistice Caldas da Rainha, Top obiective turistice Caldas da Rainha, Ghid turistic Caldas da Rainha.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne