Obiective turistice Cambridge, Anglia
Home Orase Obiective turistice Cambridge, Anglia

Obiective turistice Cambridge, Anglia

Cambridge este considerat la fel de frumos ca Oxfordul. Unii il considera chiar mai frumos deoarece nu a fost atat de urbanizat si de extins precum Oxfordul.

Ca si fratele sau Oxford, Cambridge este un mare oras universitar al carui renume este recunoscut peste tot in lume. Universitatea sa a luat contur in 1209, cand invatatii laici din Oxford din cauza disputelor religioase, au ales sa se stabileasca aici. Astfel, structura colegiilor din Cambridge a fost la fel cu cea din Oxford: cu sali de lectura, sala de mese, capela, dormitoare - toate insirate intr-un dreptunghi deschis, dupa modelul monastic clsic.

Dupa Reforma, Cambridge a devenit unul dintre nucleele gandirii protestante. Arhiepiscopul Cranmer si episcopii Latimer si Ridley au fost scoliti aici. Chiar si Oliver Cromwell a devenit membru al parlamentului reprezentand Cambridge-ul. James Watson si Francis Crick au descoperit aici structura codului genetic (ADN), iar Ernest Rutherfor a realizat diviziunea atomului in laboratorul Cavendish.

O plimbare prin centrul compact al orasului poate fi facuta cu usurinta intr-o singura zi. La fel ca si in Oxford, trebuie sa stii ca unele colegii au impus o taxa de vizitare si ca in perioada examenelor sunt inchise (lunile mai - iunie). Cel mai bine este sa suni in prealabil ca sa fii sigur ca nu mergi degeaba.

VelTravel

Atractii turistice Cambridge

Tag: Obiective turistice Cambridge, Atractii turistice Cambridge, De vizitat in Cambridge, Ce vizitam in Cambridge, Top atractii turistice Cambridge, Top obiective turistice Cambridge, Ghid turistic Cambridge.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne