Chur din Cantonul Graubunden, obiective turistice de vizitat in Cantonul Graubunden

Chur, Cantonul Graubunden

Vacanta in Cantonul Graubunden?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 39 € / 2 pers
CAUTA HOTEL

Capitala cantonului, unul din cele mai vechi orase din Elvetia, este inghesuita la poalele muntelui Dreibundenstein, pe valea Rinului, in locul de intalnire a influentelor latine si germane.

Din sec. XVI este capitala istorica si religioasa a cantonului. Venind dinspre est spre Chur, prima cotitura mai stransa spre Arosa (Aro-sastrasse) este cel mai bun loc pentru a vedea de sus orasul, cu turlele sale, iar in plan indepartat Calanda si culmile sale stancoase, abrupte si acoperite de zapezi vesnice. Obiectivele turistice se gasesc pe un traseu marcat de Biroul de turism local cu rosu si albastru. El trece pe langa Primaria ridicata in sec. XV in stil gotic, ajungand la una din cele mai frumoase piete ale orasului, numita Arcas.

In drum, poate fi admirat Palatul Episcopal in stil gotic si Catedrala, care dateaza din sec. XII, precum si case medievale bine consevate, ridicate cu banii primiti ca solda de mercenari. Casele acestea, uneori flancate de turnuri, marginesc strazi inguste care trec prin piatete vesele, cu fantani impodobite cu flori si cu blazonul orasului, in Piata Postei (Postplatz), de unde se poate lua telefericul pana pe pasunile alpine din munti, se afla Muzeul de Arta (Kunstmuseum). Sunt expuse lucrari ale artistilor elvetieni, dintre care cel mai cunoscut este Alberto Giacometti. In vechiul cartier, in serile calduroase, oamenii obisnuiesc sa stea in strada la taclale, dand orasului un aspect italian.

Vacanta in Cantonul Graubunden cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Cantonul Graubunden:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Cantonul Graubunden:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Chur:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!